назад

Мобільний пункт консультування у приміщенні Центру надання адміністративних послуг Старовижівської районної державної адміністрації

CIMG00828 листопада 2016 року працівники відділу «Старовижівське бюро правової допомоги» Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели прийом громадян згідно графіку роботи мобільного пункту консультування.

Двоє людей звернулись за наданням консультацій та роз’яснень з питань спадкового та цивільного права. Зокрема, громадянина К.цікавило питання порядку зміни прізвища. Працівник бюро правової допомоги пояснив, що відповідно до ч. 1 ст. 295 Цивільного кодексу України фізична особа, яка досягла шістнадцяти років, має право на власний розсуд змінити своє прізвище та (або) власне ім’я.
Згідно п. 2 глави 4 розділу III Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні державна реєстрація зміни імені проводиться за заявою про зміну імені фізичної особи, яка досягла віку, встановленого законом, відділом державної реєстрації актів цивільного стану за місцем її проживання.
Відповідно до п. 3 глави 4 розділу III Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні заява про зміну імені подається в письмовій формі за умови пред’явлення паспорта громадянина України.
Відповідно до п. 4 глави 4 розділу III Правил державної реєстрації актів цивільного стану в Україні до заяви про зміну імені додаються:
1) свідоцтво про народження заявника;
2) свідоцтво про шлюб (у разі коли заявник перебуває у шлюбі);
3) свідоцтво про розірвання шлюбу (у разі коли шлюб розірвано);
4) свідоцтва про народження дітей (у разі, коли заявник має малолітніх або неповнолітніх дітей);
5) свідоцтва про зміну імені заявника, батька чи матері, якщо воно раніше було змінено;
6) фотокартка заявника;
7) квитанція про сплату державного мита.

Довідково:
Мобільний пункт консультування функціонує у приміщенні Центру надання адміністративних послуг Старовижівської районної державної адміністрації. Працівники відділу «Старовижівське бюро правової допомоги» Ковельського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги здійснюють прийом громадян щовівторка з 11:00 до 13:00 години.