назад

Заступник директора Регіонального центру зустрівся із представниками сіл та селищ

ShM 2016 11 10 seminar 1

Захід відбувся 9 листопада у Глухівській районній державній адміністрації за участю заступника голови Глухівської районної ради Галини СТОРОЖЕНКО, директора Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Миколи ГУДІМИ, заступника директора Регіонального центру з надання БВПД Валентини ВОЛОБУЄВОЇ і керівництва Головного територіального управління юстиції у Сумській області.

На семінарі-нараді для голів та секретарів сільських рад Глухівського району заступник директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної допомоги у Сумській області Валентина ВОЛОБУЄВА говорила про допомогу людям: альтернативні способи вирішення спору, залучення громад до процессу змін та підтримку вразливих верств населення.

«Можна розробити адресні сервіси, ідентифікувати всіх, щоб краще допомогти таким верствам. Але ресурси для адресної допомоги вичерпуються. Наша основна мета – навчання незахищених верств відстоювати права своїми силами, ми маємо мобілізувати громаду для просування дійсно якісних змін. У нас є великий механізм та інструменти надання безоплатної правової допомоги, такі, як виїзні прийоми громадян, он-лайн правові консультації, надання адресної допомоги, застосування медіації у вирішення правових спорів».

Валентина ВОЛОБУЄВА, заступник директора Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області

Фахівець акцентувала на важливому місці і ролі бюро надання безоплатної вторинної допомоги для людей. Де саме таку допомогу можна отримати, розказала заступник голови Глухівської районної ради Галини СТОРОЖЕНКО. За її словами, жителі Глухівського району можуть проконсультуватися як у приміщенні Глухівського бюро, так і у власному селі.

 

ShM 2016 11 10 seminar 2

Нагадаємо, правові консультанти та представники райради здійснюють виїзні прийоми у віддалених населених пунктах. Мобільні групи їздять із 1 жовтня, інформацію про приїзд таких груп можна дізнатися у сільських радах.