назад
13.12.17

Молодь Гайворонщини долучилась до Всеукраїнського тижня права

01У рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО» та  Всеукраїнського тижня права, 7 грудня 2017 року,  фахівці Гайворонського бюро правової допомоги взяли участь у проведенні правового брейн-рингу «Твої права – твій захист» для учнів 9-х класів загальноосвітніх шкіл Гайворонського району. Організаторами заходу виступили Гайворонське бюро правової допомогиГайворонський районний центр соціальних служб сім’ї, дітей та молоді за підтримки Гайворонської центральної районної бібліотеки.
Відкрили захід Світлана Марущак, начальник Гайворонського бюро правової допомоги та Дмитро Докійчук, юрисконсульт Гайворонського районного центру соціальних служб сім’ї, дітей та молоді.
 
«Людина від народження наділена правами, а з часом у процесі життя, після досягнення встановленого законом віку, набуває здатності мати обов’язки і нести відповідальність за свої дії. Однак поряд з вами живуть люди, які також мають права. Тому реалізовувати свої права, не порушуючи при цьому прав та інтересів інших – це своєрідне мистецтво. Досягти такого балансу можливо не тільки завдяки високій правовій свідомості і грамотності, а перш за все тоді, коли ти в своїх діях керуєшся совістю, порядністю, людяністю, добрими намірами, чесністю, повагою до оточуючих», – зазначила Світлана Марущак.
 
02
 
Команди «Феміда», «Правдолюби» та «Правознавці» мали можливість позмагатися в ерудованості, знанні загальних правових принципів та конституційних положень.
 
03
 
Команди, в ході семи турів гри, показали високий рівень знань з правознавства, чітко формулювали та розмежовували види юридичної відповідальності, розв’язували складні юридичні задачі, вступали в дискусії.
 
04
 
05
 
 
Також, під час заходу, присутні дізнались про реалізацію в Україні протягом 2017-2019 років загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», який сприятиме залученню молоді до правової активності і правосвідомої поведінки та отримали інформаційні буклети на правову тематику.
Перемогу здобула команда «Правознавці» Гайворонського навчально-виховного об’єднання №1 «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів».
 
06
 
 
До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул.Ціолковського, 1.
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73.
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. В. Бровченка, 33
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 1037
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.