назад

Співробітники Регіонального центру зустрілись з майбутніми юристами

18 грудня в рамках Всеукраїнського тижня права у юридичній клініці Херсонського державного університету відбувся День відкритих дверей.

З цієї нагоди були запрошені студенти, учні шкіл, ветерани правоохоронних органів, а також представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області – директор Марина Єлисєєва та менеджер з якості Максим Магда.

Організаторами заходу були керівник юридичної клініки Микола Новіков та декан юридичного факультету ХДУ Андрій Казанчан.

2

Вони привітали учасників, наголосили на важливості правничої професії та необхідності підвищувати свій професійний рівень. Зокрема, Микола Новіков відзначив, що створення і функціонування юридичної клініки, яка надає первинну правову допомогу, є важливим не лише для громадян, а й для студентів, які там працюють і здобувають практичні навички ще до того, як отримати диплом.

3

Представник ветеранської організації розповів студентам та учням шкіл про важливість обраної професії юриста та майбутні перспективи.

4

5

Марина Єлисєєва відзначила, що юридична клініка є давнім партнером Регіонального центру і подякувала її керівнику та учасникам за плідну співпрацю, особливо на початковому етапі створення системи безоплатної правової допомоги. Також вона розказала про діяльність Регіонального та місцевих центрів, презентуючи результати роботи Регіонального центру та запропонувала студентам у майбутньому долучитись до наших рядів.

6

7

Максим Магда розповів про те, які бувають види безоплатної правової допомоги, хто може за нею звернутися і яким чином, які особливості її надання у кримінальному та цивільному чи адміністративному процесі.

Наступною темою його виступу було насильство в сім’ї. Максим Магда наголосив на актуальності цієї проблеми та недостатній увазі до неї з боку суспільства та влади. Він розповів про види домашнього насильства, причини його виникнення, а також способам допомоги потерпілим від нього.

За результатами заходу представники Центру та юридичного факультету ХДУ домовились про подальшу співпрацю, проведення спільних навчальних та правопросвітницьких заходів. Також студентам юридичної клініки були передано чимало інформаційних буклетів для використання в їхній роботі.