назад

Молоді розповіли про юридичні гарантії реалізації їх прав

20170803 143610

03 серпня 2017 року фахівець Другого полтавського місцевого центру з надання БВПД Анастасія Гречка з метою правопросвітництва провела виховний захід на тему «Юридичні гарантії реалізації прав молоді» в профілактичному громадському центрі для підлітків «Lighthouse».

Офіційно молоддю в Україні вважаються громадяни віком від 14 до 35 років.

Згідно з Декларацією «Про загальні засади державної молодіжної політики в Україні» № 2859-XII від15 грудня 1992 року державна молодіжна політика в Україні є пріоритетним і специфічним напрямом діяльності держави і здійснюється:в інтересах молодої людини, суспільства, держави; з урахуванням можливостей України, її економічного, соціального, історичного, культурного розвитку і світового досвіду державної підтримки молоді. 
Оскільки політика держави спрямована на підтримку молоді відповідно існує ряд гарантій, які забезпечують соціальне становлення та розвиток молоді.
До прикладу, в сфері зайнятості держава гарантує працездатній молоді рівне з іншими громадянами право на працю. Особливості праці неповнолітніх встановлюються законодавством.

Держава забезпечує працездатній молоді надання першого робочого місця на строк не менше двох років після закінчення або припинення навчання у загальноосвітніх, професійно-технічних і вищих навчальних закладах.

Також з метою підтримки підприємницької ініціативи та діяльності молоді держава Україна сприяє розвиткові підприємницької ініціативи та діяльності молоді.

Органи місцевого самоврядування можуть встановлювати за рахунок коштів, що надходять до місцевого бюджету, пільгову плату за реєстрацію підприємств, створених молодими громадянами та молодіжними громадськими організаціями. До того ж існує ще ряд інших правових гарантій для молоді.

Крім того, реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися електронними сервісами Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Другого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40, тел.: 56-02-88, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).