назад

Моніторинг діяльності Конотопського місцевого центру з надання БВПД

SuR 171027 14Робочою групою у складі Світлани Литвиненко, головного бухгалтера Регіонального центру та Наталії Поставської, начальника відділу моніторингу діяльності місцевих центрів 26 жовтня проведено моніторинг діяльності Конотопського місцевого центру за окремими напрямками діяльності, а саме планування та проведення правопросвітнитца, дотримання вимог охрони праці та пожежної безпеки, вибіркова інвентаризація тощо.

Під час проведення вивчено систему надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. У системі КІАС клієнти та звернення реєструються вчасно. 

Відвідано правопросвітницький захід на тему «Ти і поліція», що проведено для студентів 1-2 курсів Конотопського політехнічного технікуму Сумського державного університету. Серед його учасників були члени громадської організації «Молодіжна організація студентів «Новий час», які є постійними учасниками таких заходів. Слід відзначити, що Оксана Козіна, інтегратор вищезазначеного місцевого центру, після показу трьох короткометражних анімаційних фільмів залучила молодь до активного обговорення порад про те, як треба поводити себе з працівниками поліції в різних ситуаціях. Крім цього, підліткам нагадали про дотримання Конституції України, Закону України «Про національну поліцію», Кодексу про адміністративні порушення, Закону України «Про безоплатну правову допомогу».

SuR 171027 12

Учасникам заходу розповіли про роботу контактного центру з консультування громадян з правових питань та запропонували занести телефонний номер єдиної системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 зі своїх телефонів. Захід проведено на високому фаховому рівні.

SuR 171027 11

У приміщенні місцевого центру кожен відвідувач може переглянути відеоматеріали про напрямки діяльності центру, короткометражні фільми на правову тематику. Не стоять осторонь працівники відділу правопросвітництва Валентина Волік та Оксана Козіна й від питань, що турбують населення, а саме – впровадження медичної реформи. Під час проведення таких заходів  у трудових колективах м. Конотоп та Конотопського району йде роз’яснення, обговорення, надаються відповіді на питання.   

SuR 171027 13

Також клієнти мають змогу заповнити анкету, розроблену працівниками Конотопського місцевого центру з надання БВПД та запропонувати її до розгляду спеціалістами центру, поклавши до скриньки звернень. Під час мніторингу робоча група та фахівці Конотопського місцевого центру здійснили аналіз отриманих відповідей громадян.

Двічі на місяць працівники місцевого центру виїжджають до бюро правової допомоги, де у складі «інформаційного мобільного десанту» спільно з працівниками бюро проводять прийоми громадян, надають адресну допомогу мешканцям населеного пункту, беруть участь у проведенні правопросвітницьких заходів тощо.

У ході проведення моніторингу вивчено й інші напрямки діяльності місцевого центру.