назад

Правопросвітництво у Крюковській виправній колонії

PA271236

27 жовтня 2017 року начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Людмила Армеєва відвідала Державну установу «Крюковська виправна колонія (№ 29)» Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання покарань та пробації Міністерства юстиції, де зустрілася з працівниками та засудженими.

Під час зустрічі Людмила Армеєва розповіла про аспекти діяльності системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, правові послуги, які надає система БВПД області, насамперед Регіональний центр з надання БВПД у Полтавській області саме у кримінальному процесі.

«Безоплатна вторинна правова допомога включає такі види правових послуг:  захист; здійснення представництва інтересів осіб, що мають право на безоплатну вторинну правову допомогу, в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складення документів процесуального характеру» – зазначила вона.

Керівниця відділу також повідомила, що пунктом 7 статті 14 Закону України «Про безоплатну правову допомогу», визначено право на її отримання осіб, у кримінальних провадженнях стосовно яких відповідно до положень Кримінального процесуального кодексу України захисник залучається слідчим, прокурором, слідчим суддею чи судом для здійснення захисту за призначенням або проведення окремої процесуальної дії, а також осіб, засуджених до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі.

Засуджених цікавили підстави для надання правничої допомоги за рахунок держави та порядок її отримання.

Під час спілкування Людмила Армеєва розповіла про дію на теренах Полтавщини Загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», який запроваджений з метою підвищення правової свідомості українців та інформування громадян щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб.

«Реалізуючи правопросвітницький проект ми ставимо перед собою завдання показати людям, що захищати свої права це реально, не страшно та не так складно, також ми будемо надавати інструкції, роз’яснювати алгоритм дій в тій чи іншій правовій ситуації та спонукати громадян до захисту їхніх прав» – повідомила вона.

Також під час спілкування фахівчиня Регіонального центру розповсюдила інформаційні матеріали, що стосуються порядку надання безоплатної правової допомоги та проекту «ЯМП!».

Нагадуємо, що звертатися за правової допомогою необхідно до Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області, який розташований за адресою: м. Полтава, вул. Європейська, 37/40.

Для забезпечення оперативного реагування на повідомлення про затримання осіб, на звернення громадян про надання правової допомоги та на проблемні питання, які вони порушують, а також для надання роз’яснень законодавства у сфері безоплатної правової допомоги, цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.