назад

Моніторинг роботи Бердичівського місцевого центру з надання БВПД

BM707 лютого моніторингова група у складі представників Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги – начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, начальник відділу організації надання БВПД Олег Врублевський, начальник відділу забезпечення якості надання правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Тимур Кашапов, начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Гончарова, головний спеціаліст відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Олена Тарасенко, головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Наталя Ярошенко здійснили виїзний моніторинг роботи Бердичівського місцевого центру з надання БВПД та провели ряд заходів для налагодження співпраці.

Під час візиту до Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги моніторингова група обговорила з фахівцями місцевого центру ряд нагальних питань: організацію надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами, процедуру порядку реєстрації, опрацювання та оплати актів надання БВПД. Окремо зупинились на роботі відділів: представництва, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку, правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БВПД, ведення організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу.

BM3
Олена Герасименко проводила загальний моніторинг діяльності місцевого центру. Особливу увагу вона приділила аналізу роботи мобільних та дистанційних пунктів консультування місцевого центру. Олена Герасименко взяла участь у роботі дистанційного пункту консультування громадян у Бердичівському міському центрі зайнятості. Вона детально зупинилась на реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право!».

BM2
Моніторинг роботи відділу організації надання безоплатної правової допомоги та роботи з адвокатами провели начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Тимур Кашапов, начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко, начальник відділу організації надання БВПД Олег Врублевський та головний спеціаліст відділу фінансів, контрактно-договірної роботи та бухгалтерського обліку Олена Тарасенко. Вони перевірили правильність видачі доручень адвокатам та порядок розподілу справ між адвокатами.

BM5

Згодом Тимур Кашапов спільно з Оленою Тарасенко провели зустріч з адвокатами. Вони обговорили практичне застосування змін у цивільному та адміністративному процесуальних кодексах. Акцентували увагу на необхідності дотримання стандартів якості надання БВПД у кримінальних, цивільних та адміністративних справах.

BM6

У рамках проведення моніторингу начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Дар’я Гончарова долучилась до проведення «дня відкритих дверей» у Бердичівському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Подолання правового нігілізму та формування правосвідомого, правообізнаного громадянського суспільства починається з дітей та молоді. Студентам, які завітали до центру, . о. директора Бердичівського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Андрій Архіпов розповів про систему безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, правопросвітницький проект «Я маю право!».

BM4
Під час проведення моніторингу начальник відділу комунікації та забезпечення доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Житомирській області Дар’я Гончарова вивчала роботу відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги. Вона надала рекомендації щодо налагодження співробітництва зі ЗМІ та створення матеріалів для публікацій.

BM1
Крім того, головний спеціаліст відділу організаційної роботи, юридичного забезпечення діяльності та персоналу Наталя Ярошенко акцентувала увагу на кадрових питаннях і правильності оформлення відповідної документації.