назад

Моніторинг роботи Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової роботи

20.09.2017 monitiring119 вересня начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко здійснила плановий виїзний моніторинг роботи Коростенського місцевого центру з надання БВПД

Під час візиту до Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги обговорили з фахівцями місцевого центру ряд питань, пов’язаних із роботою відділів правової інформації та консультацій; організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами; правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання БППД.

Начальник відділу моніторингу діяльності місцевих центрів Олена Герасименко під час спостереження за роботою відділу правової інформації та консультацій була присутня при надання первинної правової допомоги (консультації) громадянці та інваліду 2 групи Боровик Ользі Олександрівні щодо переліку документів для отримання безоплатної вторинної правової допомоги для вирішення питання оскарження дій при отриманні спадщини – час подання заяви на отримання спадщини, черговості спадкоємців.

Під час здійснення моніторингу вивчили проблемні питання, які виникають у працівників місцевого центру, ознайомилися з категорією осіб, які найчастіше звертаються до місцевого центру та з яких питань надають консультації. У центрі в зручному для клієнта місці розміщується закрита скринька з написом «Для відгуків», куди клієнт може покласти власноруч заповнену анкету опитування.

Також інтегратор Коростенського місцевого центру Оксана Сергієнко спільно з Оленою Герасименко провели День відкритих дверей для представників громадських організацій та учасників АТО та провели робочу зустріч з заступником голови ГО «Гуртом легше» Олегом Мейнаровичем, під час якої надали консультації щодо застосування прав учасників бойових дій, порядок реалізації своїх прав, підстави та державні гарантії щодо надання такої допомоги, визначені в Законі України «Про безоплатну правову допомогу». Зупинились на питаннях реалізації загальнонаціональної просвітницької програми “Я маю право!”. Акцентували увагу на основних етапах реалізації проекту упродовж найближчих трьох років (саме така його тривалість) та ключових напрямках на найближчу перспективу: захист права власності, вільний доступ до правосуддя,.

Усі охочі отримали тематичні інформаційні буклети, де зазначені контактні дані, куди громадяни можуть за необхідності звернутися за юридичною допомогою.

За результатами моніторингу готуватиметься відповідна інформаційно-аналітична довідка та пропозиції щодо комплексу заходів, спрямованих на покращення роботи місцевого центру бюро, коригування поточного стану та досягнення поставлених цілей, ефективне та раціональне використання матеріальних, фінансових та людських ресурсів.

Довідково:

Коростенський місцевий центр з надання БВПД знаходиться за адресою: 11509, м. Коростень, вул. Сосновського, 28Г, тел..: (04142) 5-09-45, (04142) 5-09-49

20.09.2017 monitiring2 20.09.2017 monitiring3
20.09.2017 monitiring4