назад

Відновне правосуддя. Нові можливості

Не зважаючи на віялові відключення вчора 22 листопада ми зустрілись з представниками філії Запорізької області.

Чесно кажучи, вони давно наші партнери та друзі і наша з ними співпраця налічує не один рік і ми раді, що тепер будемо реалізрвувати проект разом, каже Лариса Кожемякіна в.о директора Регіонального центру.

Спільним наказом передбачено надання органами пробації консультативної підтримки регіональним центрам з надання правової допомоги з питань обрання можливих додаткових засобів ресоціалізації та розвитку особистості конкретного неповнолітнього, який є підозрюваним – обвинуваченим у вчиненні кримінального правопорушення.

Також важливою темою нашої зустрічі стало обговорення безпекових питань та можливості відвідування неповнолітніх офісу самої філії у Запоріжжі.

З початку повномасштабної війни у нас в Запорізькій області не було дітей, які стали учасниками проекту, проте Регіональний центр у Донецькій та Запорізькій областях не зважаючи на часткову окупацію територій готовий разом з нашими партнерами до реалізації проекту в повному обсязі та зі всіма безпековими умовами, які від нас залежать

Зустріч відбулась дистанційно, проте ми домовились з нашими партнерами, що наступного разу обов’язково зустрінемось особисто.

Нагадуємо:
Координаційний центр з надання правової допомоги та Державна установа     «Центр пробації» підписали спільний наказ про взаємодію у межах Програми відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення.

Наказом визначено Порядок взаємодії регіональних центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та уповноважених органів з питань пробації у межах реалізації пілотного проєкту «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».