назад

На базі міського центру зайнятості відбулися зустрічі з громадянами, які перебувають у пошуку роботи

Семінари для осіб, що перебувають на обліку в Хмельницькому міському центрі зайнятості, провела заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва.

До участі в заході 2 грудня запросили людей з інвалідністю, які перебувають в пошуку роботи. А на зустріч 12 грудня зібралися різні категорії безробітних громадян.

Завдяки постійній співпраці системи безоплатної правової допомоги й Служби зайнятості безробітні громадяни мають можливість отримувати необхідну інформацію щодо важливих юридичних питань. Насамперед тих, що стосуються працевлаштування. Адже навіть елементарні знання з трудового законодавства допоможуть уникнути пасток недобросовісних роботодавців.

Під час грудневих зустрічей Олена Варфоломєєва розповідала учасникам семінарів про їхні права та обов’язки, інструменти захисту цих прав, куди слід звертатися у разі їх порушення. Йшлося також про права й гарантії для осіб з інвалідністю, законодавчі норми, що покликані запобігти домашньому насильству, можливості правничої довідковo-інформаційної платформи «WikiLegalAid».

«У центрах з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна отримати безкоштовні консультації з будь-яких юридичних питань, а при належності до вразливих категорій населення – скористатися послугами адвоката або фахівця системи безоплатної правової допомоги для захисту і представництва інтересів у суді», – наголосила юристка.

Після завершення семінарів громадяни мали змогу отримати індивідуальні консультації.