назад

Продовжуємо співпрацювати з установою пробації

Реалізація права на безоплатну правову допомогу особами, які перебувають на обліку в установах пробації, – основна мета співпраці Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області та Хмельницького міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Хмельницькій області. Задля досягнення цієї мети систематично відбуваються спільні консультування громадян, навчання для працівників, правопросвітницькі заходи.

Від початку грудня заступниця директора регіонального центру Олена Варфоломєєва двічі побувала в установі пробації. Так, 13 грудня на базі Хмельницького міськрайонного відділу філії ДУ «Центр пробації» у Хмельницькій області відбулася зустріч з працівниками відділу. Під час бесіди йшлося про реалізацію норм Закону України «Про безоплатну правову допомогу», особливості надання вторинної правової допомоги, заходи, спрямовані на спрощення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, тощо.

Учасники зустрічі дізналися, які види правової допомоги можна отримати в центрах, яким є механізм залучення адвоката для захисту інтересів клієнта. Говорили також про права осіб, які перебувають на обліку в установі пробації, визначали пріоритетні напрямки співпраці на 2020 рік.

Дистанційний пункт доступу до безоплатної правової допомоги працював на базі відділу пробації 4 грудня. В межах роботи пункту відбулася бесіда із засудженими. З-поміж тем, які порушували під час розмови, – запобігання домашньому насильству. Крім того, засуджені зверталися до Олени Варфоломєєвої з конкретних юридичних питань.