назад

На базі терапевтичного відділення Сумського обласного клінічного госпіталю ветеранів війни в м. Шостка працює мобільний пункт консультування

ShM 2016 08 05 01Особам, які проходять лікування в госпіталі м. Шостка, а саме інвалідам війни, учасникам бойових дій та АТО, заступник начальника відділу правових інформацій та консультацій Наталія Олійник надала правову допомогу, а інтегратор Шосткинського місцевого центру Юлія Зацаринна прочитала лекцію на тему «Види пільг учасникам АТО». 

04 серпня в ході роботи мобільного  пункту консультування заступник начальника відділу правових інформацій та  консультацій Шосткинського МЦ Наталія Олійник проконсультувала шістьох громадян, які цікавилися, як оформити догляд за  інвалідом І групи або за особою, яка досягла 80-річного віку, розміром компенсації за доглядом вищезазначених осіб, переліком соціальний послуг, який може надавати соціальний працівник, порядком нарахування пенсії.

Під час консультування до фахівця центру звернулася жінка похилого віку, інвалід першої групи, та повідомила, що вона шукала допомоги в місцевому управлінні соціального захисту щодо надання соціальних послуг у формі соціального обслуговування, але  їй відмовили, мотивуючи тим, що в неї є рідний син, який повинен піклуватися та доглядати за нею. Але син жінки на даний час проживає в Росії.

Наталія Олійник роз’яснила, що відповідно до Закону України «Про соціальні  послуги»  соціальне обслуговування призначається громадянам, які не здатні до самообслуговування у зв’язку з похилим  віком,  хворобою,  інвалідністю  і  не мають рідних,  які повинні забезпечити їм догляд і допомогу. Також особа може скористатися соціальними платними послугами, якщо вона не підпадає під жодну категорію.     

У цей же день для осіб, які перебувають на лікуванні в терапевтичному відділенні, інтегратор центру Юлія Зацаринна прочитала лекцію «Види пільг учасникам АТО». Спеціаліст розповіла про пільги у сфері користування транспортом, комунальних послуг, під час навчання. Після закінчення лекції присутнім були надані інформаційні буклети «Пільги учасникам бойових дій та особам прирівняних до них», розроблені Координаційним центром з надання правової допомоги.

Нагадаємо, що мобільний пункт консультування для пацієнтів госпіталю працює відповідно до графіку за адресою: м. Шостка, вул. Урицького, 10.

ShM 2016 08 05 02