назад

Відбулась робоча зустріч з представниками національної поліції України

05081605 серпня 2016 року на базі Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області відбулась робоча зустріч з головним спеціалістом відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини національної поліції України та інспектором сектору забезпечення діяльності ізоляторів тимчасового тримання ГУНП в Чернігівській області.

Під час зустрічі обговорювали питання взаємодії Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернігівській області з підрозділами ГУНП в Чернігівській області в контексті забезпечення прав людини працівниками національної поліції України під час затримання підозрюваних у вчиненні кримінального або адміністративного правопорушення.

Довідково. Основними завданнями підрозділу забезпечення прав людини територіальних органів Національної поліції є:

1. Забезпечення моніторингу й оперативного реагування на порушення прав і свобод людини працівниками органу поліції при забезпеченні заходів з підтримання публічної безпеки та порядку, під час виявлення та розкриття злочинів, запобігання адміністративним і кримінальним правопорушенням та протидії злочинності, досудового розслідування кримінальних правопорушень, виконання інших завдань, покладених на поліцію.

2. Здійснення контролю за роботою підрозділів органу поліції з питань дотримання прав і законних інтересів осіб, затриманих за підозрою в учиненні кримінальних правопорушень, осіб, стосовно яких застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, та засуджених осіб, їх доставляння під час досудового слідства, проведення з ними слідчих дій, розгляду справ у судах, забезпечення виконання постанов суду про адміністративний арешт.