назад

На Чернігівщині адвокат захистив чоловіка, якого безпідставно звинуватили у керуванні транспортним засобам у стані алкогольного сп’яніння

BPDУ січні 2018 року до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернувся житель міста Ніжин для представництва його інтересів у суді по справі про вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 130 КУпАП (керування транспортним засобам у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують їх увагу та швидкість реакції).

Так як середньомісячний дохід чоловіка не перевищував двох розмірів прожиткового мінімуму, було прийнято рішення про захист прав громадянина безоплатно. Представництво інтересів чоловіка за дорученням центру здійснював адвокат системи безоплатної вторинної правової допомоги Григорій Дорошенко .

У судовому засіданні чоловік заперечував факт вчинення правопорушення. Для здійснення розумного захисту клієнта адвокатом було заявлено клопотання про виклик до суду для дачі показів свідків та інспектора, який склав протокол. Свідок у судовому засіданні підтвердити стан алкогольного сп’яніння особи, яка вчинила адміністративне правопорушення не зміг, подробиць складання протоколу не знав, до того ж було темно і чоловіка він бачив тільки здалеку, а іншого свідка у його присутності не було. Інспектор, яким було складено протокол, у судове засідання не з’явився.

Довідково:
Постанова Кабінету Міністрів України від 17 грудня 2008 р. N 1103 «Про затвердження Порядку направлення водіїв транспортних засобів для проведення огляду з метою виявлення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або перебування під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, і проведення такого огляду».

Огляд проводиться:
– поліцейським на місці зупинки транспортного засобу з використанням спеціальних технічних засобів, дозволених до застосування МОЗ і Держспоживстандартом;
– лікарем закладу охорони здоров’я (в сільській місцевості за відсутності лікаря – фельдшером фельдшерсько-акушерського пункту, який пройшов спеціальну підготовку).
Огляд на місці зупинки транспортного засобу проводиться у присутності двох свідків.
Не можуть бути залучені як свідки працівники Національної поліції або особи, щодо неупередженості яких є сумніви.
Керуючись ст.247 Кодексу України про адміністративні правопорушення, Ніжинський міськрайонний суд Чернігівської області постановив – закрити справу у зв’язку із відсутністю складу адміністративного правопорушення.

Днями на адресу Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги від клієнта надійшов лист. У своєму зверненні чоловік висловлює вдячність адвокату Григорію Дорошенку за допомогу під час вирішення його питання.

Дякуємо Григорію Дорошенку за співпрацю! Сподіваємось , що якість надання юридичних послуг, професіоналізм, а також індивідуальний підхід до вирішення життєвих питань клієнтів центру, і надалі будуть сприяти забезпеченню доступу до правосуддя кожного громадянина .P2150549

За отриманням консультації та захистом своїх прав звертайтеся до Ніжинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (м. Ніжин, вул. Богуна, 8 (3-й поверх) або за телефоном (04631) 7-16-15) та його структурних підрозділів ( бюро правової допомоги ), а також за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103.