назад

У м. Шостка навчали параюристів у рамках проекту « Я маю право»

ShM 180215 11Одним із провідних завдань загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» є підвищення рівня правової обізнаності громадян. Враховуючи те, що підвищення правосвідомості громадян шляхом проведення правоосвітніх заходів у навчальних закладах, підприємствах, установах, організаціях є пріорітетним напрямком  Шосткинського місцевого центру з надання БВПД, 15 лютого директором Шосткинського місцевого центру Миколою Гудімою та начальником відділу правопросвітництва Юлією Зацаринною проведено навчання для параюристів.

Під час заходу обговорено  завдання та шляхи реалізації проекту «Я МАЮ ПРАВО!», порядок взаємодії з іншими органами державної влади, місцевого самоврядування та громадськими організаціями.

«Місцеві громади району зацікавлені в цій роботі, адже за відсутності  фахових юристів громадяни можуть навчитися захищати свої права, спілкуватися з державними та судовими органами у відповідності до законодавства, допомагати іншим громадянам у випадку порушення їх прав. Параюристи близькі до проблем громади, вони шукають конкретні законні шляхи їх вирішення. Правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!» розширює правові знання громадян, у тому числі й параюристів, які є активними громадянами», – акцентував увагу керівник центру Микола Гудіма.

У ході навчання інтегратор центру Юлія Зацаринна ознайомила параюристів зі змінами законодавстві, зокрема щодо розширення доступу до безоплатної вторинної правової допомоги для осіб, які постраждали від домашнього насильства або насильства за ознакою статі, а також – для дітей.

Після закінчення заходу його учасники заходу отримали інформаційні листівки, буклети, плакати розроблені в рамках проекту Я МАЮ ПРАВО!”.

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Шосткинський місцевий центр –
41100, м. Шостка, вул. Горького, 4. тел. (05449) 7-30-94

Глухівське бюро правової допомоги –
41400,  м. Глухів, вул. Шевченко, 4. тел. (05444) 7-07-20,   (05444) 7-07-12

Кролевецьке бюро правової допомоги –
41300,  м. Кролевець, вул. Грушевського, 19. тел. (05453) 9-52-47

Середино-Будське бюро правової допомоги –
41000,  м. Середина-Буда, вул. Троїцька, 2. тел. (05451) 7-10-62

Ямпільське бюро правової допомоги –
41200, смт  Ямпіль, бульвар Ювілейний, 1. тел.
(05456) 2-20-50

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, в межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців