назад

На Херсонщині для особового складу ДСНС провели лекцію, присвячену питанням виборчого права

18 липня в рамках правопросвітницької кампанії «Я маю право голосу!» фахівці Бериславського місцевого центру з надання БВПД та  Нововоронцовського бюро правової допомоги Катерина Кравчук і Максим Галушко відвідали Нововоронцовський районний підрозділ Головного управління ДСНС України у Херсонській області і для особового складу провели лекцію на тему: «Пам’ятка виборця».

Враховуючи, що за два дні відбудуться позачергові парламентські вибори, питання захисту виборчих прав та юридичної відповідальності за порушення виборчого законодавства мають для громадян основоположне значення. І фахівці системи БПД під час правопросвітницького заходу акцентували увагу на вирішальності та знаковості  події, яка відбудеться 21 липня.

Катерина Кравчук і Максим Галушко розповіли присутнім про законодавчу базу щодо участі громадян у виборах, проінформували про те, що забороняється робити на виборчій дільниці та навели приклади найпоширеніших порушень виборчого законодавства.
Не оминуло уваги спікерів й питання адміністративної та кримінальної  відповідальності за порушення виборчого процесу.

Працівники ДСНС активно обговорювали дану тему та ставили питання, на які отримали вичерпні відповіді. До того ж всім учасникам зустрічі наші колеги вручили пам´ятки та буклети системи БПД і проекту «Я МАЮ ПРАВО!».