назад

На Херсонщині створені локальні мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги

0На початку серпня на Херсонщині розпорядженням голови Херсонської обласної державної адміністрації Андрія Гордєєва створено оперативний штаб із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя, до складу якого  увійшли регіональні представники Міністерства юстиції, правоохоронних органів, прокуратури, Держгеокадастру, а також аграрії та громадськість. Метою штабу є забезпечення захисту аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи зібраного урожаю, швидке й ефективне реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення майна аграріїв, сприяння правоохоронним органам у фіксації вчинених правопорушень для подальшого притягнення винних до відповідальності.

Відповідною реакцією на негативні тенденції у сфері земельних відносин було доручення Міністра юстиції України Павла Петренка створити у всіх областях держави мобільні точки доступу для забезпечення надання безоплатної правової допомоги власникам земель (земельних паїв сільськогосподарського призначення), плодово-садових насаджень чи врожаю, розташованих на таких земельних ділянках.

На Херсонщині також спільним наказом Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Херсонській області та Головного територіального управління юстиції у Херсонській області створені основна робоча мобільна група та локальні мобільні пункти доступу до безоплатної правової допомоги  на базі Великоолександрівського, Верхньорогачицького, Генічеського та Олешківського бюро правової допомоги.

Взагалі рейдерські захоплення земель сільськогосподарського призначення, грабежі врожаю, махінації з документами на оренду землі – явища, які набувають масового характеру по всій Україні і на Херсонщині зокрема. Адже головне – це попередити конфліктні ситуації, які можуть мати місце при використанні земель сільськогосподарського призначення, поінформувати  населення Херсонської області про існуючу проблему.

Першими отримати правову допомогу з питань земельного права зможуть жителі смт Чаплинка та селища Христівка Чаплинського району, яких 17 серпня консультуватимуть провідні фахівці Херсона – директор Регіонального центру з надання БВПД у Херсонській області Марина Єлисєєва та начальник ГТУЮ у Херсонській області Костянтин Хутковський.

18 серпня виїзний мобільний пункт прийматиме громадян у селищах Щорсівка та стм Новоолексіївка Генічеського району.

Тож запрошуємо всіх землевласників, сільгоспвиробників, пайовиків отримати консультації з земельних питань.

 


Довідково! Чаплинське та Генічеське бюро правової допомоги є відділами Каховського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Контактна інформація:

Каховський місцевий центр з надання БВПД
(05536) 2-06-24 / 2-06-29
Адреса: 74800, Херсонська обл., м. Каховка, вул. Велика Куликовська, 138

Генічеське бюро правової допомоги
(05534) 3-45-34; +38 (050) 958-40-67; +38 (066) 578-38-26
Адреса: 75500, Херсонська обл., м. Генічеськ, вул. Леніна, 6

Чаплинське бюро правової допомоги
(05538) 2-11-78
Адреса: 75200, Херсонська обл., смт. Чаплинка, вул. Грушевського, 38

Єдиний телефонний номер системи БПД:

0-800-213-103
(Дзвінки на вказану телефонну лінію із стаціонарних та мобільних телефонів в межах країни є безкоштовними)