назад

На хвилях обласного радіо обговорювали систему безоплатної правової допомоги

gol

Начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації адвокатів Регіонального центру з надання БВПД Світала Бідюк та адвокат, який надає безоплатну правову допомогу, Дмитро Ляшко взяли участь у передачі «Актуальна тема» на хвилях «Радіо край».

Фахівці системи надання безоплатної вторинної правової допомоги обговорювали в ефірі радіохвилі теми сплати судового збору та, звичайно ж, відкриття з 1 вересня бюро правової допомоги.

Зокрема, Світлана Бідюк презентувала слухачам діяльність системи безоплатної правової допомоги, детально зупинившись на функціонуванні Регіональних центрів з надання БВПД, які надають допомогу у кримінальних провадженнях. Також вона зазначила, що з 1 липня 2016 року розпочали свою роботу місцеві центри, які працюють у цивільних та адміністративних справах.

2

Окрім того, оскільки до місцевих центрів значна кількість громадян звертаються за юридичними роз’ясненнями та консультаціями, новим етапом у забезпеченні доступу громадян до безоплатної правової допомоги стало відкриття з 1 вересня бюро правової допомоги.

1