назад

На Івано-Франківщині відбирали адвокатів, яких залучатимуть до надання безоплатної правової допомоги

1Відповідно до наказу Міністерства юстиції України від 17 квітня 2018 року № 1335/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги», 12 червня в Регіональному центрі з надання БВПД в Івано-Франківській області відбувся другий етап конкурсу з відбору адвокатів у форматі індивідуальних співбесід з адвокатами.

2

Склад Конкурсної комісії сформований з представників адвокатури, Головного територіального управління юстиції, Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, суддів та представників громадських організацій. Голова комісії – директор Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайло Євчук.

3

Перший етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання БВПД проходив без персональної участі конкурсантів. Попередньо конкурсна комісія розглянула 14 кандидатур адвокатів, які зареєструвалися для проходження конкурсу. Комісія розглядала кандидатів, оцінюючи їх за критеріями стажу адвокатської діяльності, наявності або відсутності застосованих до них дисциплінарних стягнень та враховуючи результат проходження дистанційного курсу «Вступ до системи надання безоплатної правової допомоги».

4

Другий етап конкурсу відбувся 12 червня 2018 року шляхом індивідуальних співбесід адвокатів з конкурсною комісією. Голова конкурсної комісії Михайло Євчук зазначив: «14 адвокатів з Прикарпаття подали документи до участі у конкурсі. До індивідуальної співбесіди з конкурсною комісією були допущені 11 адвокатів».

5

Адвокатів оцінювали за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вміння представити приклади надання правової допомоги.

Результати конкурсного відбору адвокатів будуть оприлюднені на початку липня 2018 року.

Серед тих, хто успішно пройде усі етапи конкурсу та виявить бажання співпрацювати з системою безоплатної правової допомоги Івано-Франківщини, – адвокати, які тільки нещодавно отримали свідоцтво на заняття адвокатською діяльністю та мають невеликий досвід у цій сфері, а також адвокати, з числа колишніх працівників судових і правоохоронних органів, що мають значний досвід роботи у юриспруденції.

6

Довідково:

Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України