назад

На керівній нараді у Дніпрі підбили підсумки та обговорили майбутню роботу міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи

528 березня 2017 року у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулась робоча нарада за участі директорів місцевих центрів області та Яніни Тарасової, начальника управління «Дніпровська міжрегіональна ресурсно-комунікаційна платформа». Учасники зустрічі підбили підсумки роботи центрів у першому кварталі цього року, а також обговорили майбутню роботу міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи (МРКП), яку, планується, буде відкрито в Дніпрі уже в липні цього року.

«Платформа працюватиме на чотири регіони – Запорізьку, Донецьку, Дніпропетровську та Кіровоградську області, – повідомила Людмила Яцуба, директор Регіонального центру з надання БВПД . – Вона стане своєрідним «інформаційним хабом» («вузлом»), майданчиком для спілкування та мережування між людьми об’єднаними спільними ідеями у сфері права та правосуддя. Перш за все для працівників системи БПД та її партнерів, адвокатів та правозахисників».

Важливо, що МРКП також можна використовувати як майданчик для підвищення правової обізнаності територіальних громад, для дискусій і обміном знаннями, для збору і поширення кращих практик у сфері права і правосуддя, проведення правопросвітницьких та комунікаційних заходів для громадськості тощо.

Очільниця Регіонального центру представила присутнім Яніну Тарасову, керівника міжрегіональної ресурсно-комунікаційної платформи. Яніна Тарасова розповіла про головну місію МРКП, яка полягає у інформуванні та комунікації. А також зазначила, що до платформи зможуть звертатися всі структури, які працюють у сфері права або дотичні до нього: суди, прокуратура, Національна поліція, громадські організації.

Учасники зустрічі принагідно обговорити з керівником платформи ряд робочих моментів, адже досвід директорів місцевих центрів є гарною основою для майбутньої роботи МРКП.

Нагадаємо, утворення МРКП включено до проекту середньострокового плану пріоритетних дій Уряду на 2017 – 2020 роки. Зокрема, у 2017 році пропонується закріпити відповідний пріоритет: забезпечення проведення постійного моніторингу правових потреб громадян, функціонування та регулярне оновлення загальнодоступної бази електронних консультацій з правових питань та запуск роботи п’яти міжрегіональних ресурсно-комунікаційних платформ у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, та Львові, які повинні стати основою інфраструктури системи управління правовими знаннями.Цей пріоритет також увійшов до Стратегічного плану діяльності Міністерства юстиції на 2017 бюджетний рік та два бюджетні періоди, що настають за плановим.

Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою:м. Дніпро, вул. Старокозацька 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.

Адреси інших місцевих центрів та бюро правової допомоги можна переглянути тут. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213103.

{gallery}news/2017/03/19{/gallery}