назад

На колегії Острозької державної адміністрації презентовано систему безоплатної вторинної правової допомоги

ГОЛОВНА

27 серпня 2015 року у роботі виїзного засідання колегії Острозької районної державної адміністрації прийняла участь директор Рівненського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Алла Негрей. До участі у колегії, яка відбувалась на базі Хорівської ЗОШ І-ІІІ ст., запрошені начальники управлінь і відділів райдержадміністрації, сільські голови, керівники територіальних органів міністерств та відомств України в Острозькому районі, керівники окремих підприємств, установ, організацій району, директори загальноосвітніх навчальних закладів району, загалом – 54 особи.

У ході заходу директор Рівненського МЦ з НБВПД Алла Негрей висвітлила питання діяльності системи БВПД, порядку та підстав залучення захисника у кримінальному провадженні, засудженим особам. Презентувала роботу Рівненського МЦ з НБВПД, зупинилась на роз’ясненні Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині її надання соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, а також закцентувала увагу присутніх на важливості співпраці із суб’єктами первинної правової допомоги, з метою забезпечення прав усіх громадян на рівний доступ до правосуддя та взаємодії з вказаних питань із органами державної влади та місцевого самоврядування.

За результатами колегії голова Острозької районного державної адміністрації Віталій Ундір та голова Острозької районної ради Валентина Стрілецька висловили свою готовність до співпраці із місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги в частині забезпечення конституційних прав громадян.

По завершенню колегії учасникам передані інформаційні плакати системи БПД та друковані матеріали про послуги, які надає Рівненський МЦ з НБВПД, буклет з порядком їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах. За домовленістю вказані друковані матеріали будуть розміщені в адміністративних будівлях сільських рад задля відповідного інформування населення. Окрім того, з метою поширення інформації щодо послуг місцевого центру, домовлено про розміщення інформації про систему БВПД Рівненщини на офіційному веб-сайті райдержадміністрації.


{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/kolego{/gallery}