назад

Проведено чергову робочу зустріч з адвокатами

150828 01На цьому тижні Сумським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги проведено декілька робочих нарад з адвокатами, які надають вторинну правову допомогу у цивільних та адміністративних справах, з метою опрацювання проблемних питань, з якими вони спіткаються  під час надання безоплатної вторинної правової допомоги. Опрацьовується перелік питань щодо співпраці з судами, злагодженої роботи адвокатів з клієнтами та місцевим центром.

Під час заходу директор місцевого центру Валентина Трошечко, начальник відділу організації безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ірина Карел  розповіли адвокатам про напрямки діяльності місцевого центру, та опрацювали порядок і розрахунок звітів стосовно цивільних та адміністративних справ. 

150828 02

Обговорили ризики пов’язані з роботою адвокатів, які співпрацюють з місцевим центром з питань надання безоплатної вторинної правової допомоги. Кожен із присутніх адвокатів мав змогу поспілкуватися між собою та познайомитися з начальниками відділів місцевого центру.

Ірина Карел,начальник відділу організації БВПД та роботи з адвокатами, наголосила: «Наш відділ є сполучною ланкою між клієнтом та адвокатом. Головна задача – це в найкоротший термін підібрати захисника та забезпечити першу зустріч осіб, які звернулися в місцевий центр за допомогою,з адвокатом. Тому, ми повинні співпрацювати з нашими адвокатами задля спільної справи!»

150828 03Директор центру Валентина Трошечко повідомила, що з 1 липня налагоджена співпраця з 27 адвокатами, і довела до відома адвокатів про роботу місцевого центру з клієнтами. Так, за цей час звернулося 152 клієнта, з яких спрямовано до установ та громадських організацій 70 клієнтів та прийнято 33 звернення, з яких було прийнято рішення та видано 22 накази і 4 клієнтам відмовлено у наданні безоплатної вторинної правової допомоги, у зв’язку з неналежністю особи до жодної вразливої категорії громадян. Зокрема, 49 клієнтам надано роз’яснення працівниками центру, решта справ знаходяться на етапі розгляду.

 

Надалі продовжуються робочі зустрічі з адвокатами щодо подальшого удосконалення даного напрямку роботи.