назад
22.10.18

На Краснопільщині за участі фахівців системи БВПД відбувся тренінг щодо протидії торгівлі людьми

SuM 181019 01Спільно з представниками органів влади та місцевого самоврядування Краснопільського району керівник  Краснопільського бюро правової допомоги Сергій Куцеренко взяв участь у тренінгу «Зміцнення взаємодії щодо формування та реалізації державної політики у сфері протидії людьми в Сумській області». Даний тренінг проведено за ініціативи громадської організації  «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» за сприяння Фонду Ганса Зайделя  та за  підтримки Міжнародної Організації з Міграції (МОМ), які забезпечують підтримку молоді щодо безпечної міграції та працевлаштування.

У жвавій дискусії були обговорені питання щодо соціальної та правової підтримки громадян, які за своїм способом життя  ризикують потрапити в залежність до кримінальних структур, що заробляють кошти від незаконної експлуатації громадян (безхатченки, безробітні, заробітчани, неповнолітні, діти-сироти та такі, що позбавлені батьківського піклування, інші).

«У наш час мільйони громадян вимушені виїздити за кордон на заробітки, і як показує статистика, деякі з них потрапляють в трудове чи сексуальне рабство. Саме про ці ризики громадяни повинні пам’ятати і, перш ніж поїхати на заробітки чи шукати роботу навіть в Україні, знати, як правильно та безпечно укласти трудовий контракт, знати, до кого звернутися в разі небезпеки, тобто фактично застрахувати себе і не постраждати. Саме з цією метою всі гілки виконавчої влади, громадські організації повинні проводити різні правопросвітницькі заходи та інформувати населення, здійснювати правову та психологічну підтримку тих, хто може потрапити чи потрапив до сфери впливу кримінального середовища», – підсумували учасники тренінгу.        

Про різні форми проведення таких заходів присутні мали ознайомитись з досвіду роботи вищевказаної громадської організації, а також дізналися, що саме за сприяння Фонду Ганса Зейделя та за підтримки МОМ постраждалі від торгівлі людьми мають й матеріальну підтримку, яка надається в тому числі й на відкриття  власної справи (бізнесу).

У кінці цього заходу учасники переглянули  документальний фільм MTV EXIT «Життя на продаж», у якому завдяки відтворенню реальних подій та справжнім свідченням жертв показано страшні подробиці торгівлі людьми. Фільм також навчає молодь, як можна залишитися у безпеці, обираючи роботу за кордоном.

Крім того, учасники заходу отримали відповідні сертифікати громадської організації щодо засвоєння представленого громадською організацією матеріалу.

SuM 181019 02

Керівник бюро мав можливість проінформувати присутніх про роль системи безоплатної правової допомоги у правовій підтримці постраждалих від торгівлі людьми. 

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

За отриманням безоплатної правової допомоги звертайтеся до:

Сумський місцевий центр –
40000, м. Суми, вул. Покровська 9/1. тел. (0542) 66-51-08; 066-771-32-61; 098-380-69-38.

Білопільське бюро правової допомоги –
41800, м. Білопілля, вул. Соборна, 53. тел. (05443) 9-10-87

Краснопільське бюро правової допомоги –
42400, смт Краснопілля, вул. Перемоги, 2. тел. (05459) 7-11-24, (05459) 7-11-74

Путивльське бюро правової допомоги –
41500, м. Путивль, пр-т Іоанна Путивльського, 46. тел. (05442) 5-48-44, (05442) 5-49-44

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

Окрім того, в Україні діє єдиний номер з надання безоплатної правової допомоги –

0-800-213-103     (Цілодобово, у межах України – безкоштовно)

Зателефонувавши за ним, Ви зможете дізнатися адреси та контакти центрів у всіх регіонах України та отримати консультацію фахівців.