назад

На лекції у Одеській національній науковій бібліотеці говорили про порядок дій в разі залиття квартири

salyttya kvartiri 1Порядок дій в разі залиття квартири – одне з найгостріших питань, з яким досить часто звертаються громадяни до Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Враховуючи його актуальність, працівниками Центру проводиться робота з висвітлення даної теми в установах та організаціях м. Одеси.

20 грудня 2018 року фахівчиня Центру Валерія Цап проведела лекція на тему: «Залиття квартири: порядок дій в такій ситуації» для працівників та відвідувачів Одеської національної наукової бібліотеки.

Валерія Цап розповіла слухачам про порядок відшкодування шкоди, завданої неправомірними діями чи бездіяльністю майну фізичної особи в результаті залиття квартири, куди звертатись та що потрібно зробити в першу чергу, та про порядок звернення до суду.

Під час заходу присутніх цікавили наступні питання:

  • можливість складення акту про залиття, аварію, що трапилась на системі центрального опалення, гарячого водопостачання або холодного водопостачання (Додаток 4 до пункту 2.3.6 Правил утримання жилих будинків та прибудинкових територій) без присутності інженера або фахівця управляючої компанії з обслуговування будинку, ЖЕКу чи ОСББ;
  • обов’язковість проведення будівельнотехнічної експертизи з метою визначення вартості розміру шкоди, заподіяної внаслідок залиття;
  • строки розгляду справ, пов’язаних із залиттям квартири.

Всі присутні мали змогу отримати інформаційні матеріали по даній тематиці, розроблені працівниками Центру, та зразки документу «Акт про залиття».

З метою отримання правових консультацій можна звернутися до Третього одеського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Одеса, вул. Отамана Головатого, 1. тел. +38 (048) 793-14-20.