назад
07.10.16

На Луганщині відбувся семінар на тему «Права внутрішньо переміщених осіб в Луганській області: діалог заради захисту»

IMG 01485 жовтня 2016 року у Сєвєродонецьку Луганської області відбувся семінар на тему «Права внутрішньо переміщених осіб в Луганській області: діалог заради захисту», організований Головним територіальним управлінням юстиції у Луганській області та Проектом Ради Європи «Посилення захисту прав людини внутрішньо переміщених осіб в Україні», який відкрила заступник міністра юстиції – керівник апарату Ганна Онищенко.

Захід зібрав представників державних органів, зокрема, двох міністерств (Міністерства юстиції та Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО), українських та міжнародних громадських організацій, європейських експертів. Участь у заході також взяла начальник управління забезпечення якості правової допомоги Координаційного центру з надання правової допомоги, голова ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» Вікторія Мітько.

IMG 0152

«З липня 2015 року місцеві центри з надання безоплатної вторинної правової допомоги по всій Україні проконсультували близько 2 тисяч внутрішньо переміщених осіб, частині з них призначено адвокатів, надана допомога у складанні процесуальних документів тощо. Крім того, за допомогою до місцевих центрів звернулися понад 3,5 тисяч учасників АТО, яким також було надано безоплатну допомогу», – повідомила заступник Міністра щодо роботи системи безоплатної правової допомоги у напрямі захисту внутрішньо переміщених осіб.

IMG 0168

Серед основних напрямків, які обговорили під час семінару учасники, це шляхи вирішення проблемних питань, пов’язаних зі спадщиною, реалізацією прав при реєстрації актів цивільного стану, майна чи громадських формувань, стягненням аліментів, реалізацією прав громадян, зокрема, внутрішньо переміщених осіб як сторін виконавчого провадження тощо. Так, учасники семінару працювали в рамках двох секцій, виробивши низку рекомендацій із визначеної тематики заходу. Ці рекомендації, як планується, будуть узагальнені на передані до Міністерства з питань тимчасово окупованих територій та ВПО, Міністерства юстиції України

Крім того, цього ж дня Ганна Онищенко та Вікторія Мітько відвідали Лисичанське бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою м. Лисичанськ, вул. ім. Д.І. Менделєєва, 53, де поспілкувалися з його фахівцями.

IMG 0186

Нагадуємо, що з 1 вересня цього року бюро правової допомоги розпочали свою роботу в усіх регіонах України.


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook              YouTube YouTube              Google Google+  тTwitter