назад

На Львівщині відбувся показ фільму з обговоренням «Мова» для внутрішньо переміщених осіб

Одразу в двох громадах Львівщини для внутрішньо переміщених осіб відбувся показ фільму «Мова» українського режисера Сергія Лисенка. Говорили під час заходів і про систему безоплатної правової допомоги.

Перший захід відбувся в одному з сіл Кам’янко-Бузької територіальної громади, в приміщенні музичної школи. На початку заходу провідний фахівець із зв’язків з громадськістю та пресою Регіонального центру з надання БВПД у Львівській області Олена Гирба та заступник директора Львівського місцевого центру з надання БВПД Христина Гаталяк розповіли людям про систему безоплатної правової допомоги, як отримати правову допомогу, куди для цього необхідно звернутись, надали їм інформацію про надання допомоги у забезпеченні медіації та роз’яснили статтю 40 КК України. Опісля цього присутні переглянули фільм «Мова» та обговорили важливість популяризації та використання української мови в публічному просторі.

Опісля того, відбувся ще один схожий захід для внутрішньо переміщених осіб у місті Броди. До заходу, який відбувся у центральній районній бібліотеці, долучилась завідувач сектору «Бродівське бюро правової допомоги» Буського місцевого центру з надання БВПД Любов Материцька, яка розповіла присутнім про діяльність бюро правової допомоги.

Цікаво, що на заході була присутня пані Олена, яка вимушено переїхала з Луганщини.

«Ви знаєте, я хочу зауважити, з якою турботою і професійністю пані Люба допомагає людям. Я з родиною приїхали з Луганщини, адже наше село зараз під окупацією. І, звісно, у нас були правові питання, які нам ніяк не вдавалось вирішити. Багато юристів просто розводили руками й казали що наша справа – безнадійна. У повному відчаї, я звернулась до пані Люби. А вона не тільки допомогла мені вирішити мою проблему й виграти суд, але й зігріла мене своєю підтримкою, яка була так мені потрібна», – ділиться зі сльозами на очах жінка.

Окрім правової інформації, фільму та дискусій після перегляду стрічки люди дізнались про успішне використання медіації в «Програма відновлення для неповнолітніх, які є підозрюваними у вчиненні кримінального правопорушення».