назад

На «Музейних гостинах» презентували діяльність системи БПД

golovna

22 травня уже двадцять п’ятий раз поспіль біля Рівненського краєзнавчого музею відбулося обласне фольклорно-етнографічне свято – «Музейні гостини». Головна мета свята – познайомити рівнян та гостей міста з надбаннями народних майстрів, фольклорних колективів та окремих виконавців.

Кожного року до Рівного приїжджають народні умільці з різних куточків країни та демонструють свій товар, на свято традиційно приходять тисячі рівнян та гості міста. Тому, користуючись нагодою, 17 працівників системи надання БВПД Рівненщини та адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, на чолі з директором Регіонального центру Василем Овдіюком взяли участь у «Музейних гостинах».

4

На заході був облаштований павільйон, де мешканці Рівного та гості міста мали можливість отримати, крім інформації про діяльність системи надання безоплатної вторинної правової допомоги, ще й юридичні консультації та роз’яснення. Так, 12 громадян, скориставшись можливістю, навіть записалися на прийом до Рівненського місцевого центру.

2

Допоки одні працівники Рівненського місцевого та Регіонального центрів брали участь у прийомі громадян, інші проводили величне інформування, в рамках якого було роздано понад півтори тисячі інформаційних буклетів про роботу БВПД.

Що важливо, цікавилися діяльністю центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги не лише жителі Рівненщини, а й інших регіонів, які були присутні на святі.

3