назад
23.05.16

Студенти Академії адвокатури України познайомилися з роботою поліції та місцевих центрів з надання БВПД

Police eks pr

Протягом двох днів студенти-першокурсники Академії адвокатури України відвідали Оболонське районне управління Національної поліції та Четвертий київський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

У четвер 19 травня в Оболонському районному управлінні Національної поліції вони побачили, як функціонує поліція. Для студентів провели екскурсію черговою частиною та ознайомили з автотранспортним забезпеченням відділення поліції, основними видами зброї. Також вони поспілкувались з представниками Патрульної поліції та слідчо-оперативною групою (СОГ).

Пізніше начальник Оболонського районного управління Національної поліції Михайло Ніконов, начальник слідчого відділу Іван Холондович та директор Другого київського місцевого центру Богдан Кушнір провели для студентів майстер-клас. Крім доповіді про реформу в органах національної поліції та про те, як проводяться слідчі дії, студенти дізналися і про безоплатну правову допомогу. Зокрема, Богдан Кушнір розповів їм про систему БПД, ознайомив з основними положеннями закону України «Про безоплатну правову допомогу» та основними правами осіб за чинним КПК України.

Police eks 1

Наступного дня, 20 травня, на студентів чекали у Четвертому київському місцевому центрі. Директор Сергій Бреус показав Центр та розповів про те, чим займається та як працює Центр, яким категоріям громадян надається вторинна безоплатна правова допомога, з якими питаннями клієнти звертаються найчастіше, про те, що часто клієнти потребують не вторинної правової допомоги, а медіації та пояснення альтернативних шляхів вирішення проблеми. Працівники кожного з відділів протягом цієї екскурсії також коротко розказували про свою роботу. Студенти дізналися про особливості прийому громадян, про те, як перевіряють акти.

Також вони поспілкувалися з Євгеном Галузинським – адвокатом, що надає безоплатну вторинну правову допомогу. Він розповів про конкурс для адвокатів та особливості співпраці із центрами. Окрім цього студенти більше дізналися про роботу Київських місцевих центрів з партнерами – громадськими організаціями, юридичними клініками тощо – і про перспективи розвитку системи БПД: реформу та відкриття бюро правової допомоги.

Police eks 2Police eks 3Police eks 4Police eks 5Police eks 6Police eks 7Police eks 8Police eks 9Police eks 104MC eks 1n4MC eks 2n4MC eks 34MC eks 44MC eks 54MC eks 6n