назад

На Миколаївщині запроваджується пілотний проект у сфері державної реєстрації громадських формувань

vnimanieЗ червня 2016 року в Україні запроваджується пілотний проект із забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В Миколаївській області з метою реалізації пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань проведено низку відповідних заходів для Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД у Миколаївській області спільно з ГТУЮ у Миколаївській області та державним підприємством «Національні інформаційні системи».

7 липня 2016 року двоє уповноважених працівників Регіонального центру та 6 співробітників місцевих центрів пройшли відповідне навчання у форматі семінару. Під час навчання Головне територіальне управління юстиції у Миколаївській області забезпечило працівників місцевих центрів методичними рекомендаціями «Особливості проведення державної реєстрації громадських формувань через фронт-офіси».

Наказом Міністерства юстиції України № 1717/5 від 17.06.2016 запроваджено пілотний проект в частині забезпечення прийняття та видачі документів під час державної реєстрації громадських формувань відповідно до Порядку державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, затвердженого наказом Міністерства юстиції України від 9 лютого 2016 року N 359/5, місцевими центрами з надання безоплатної вторинної правової допомоги як фронт-офісами.

В Миколаївській області проводяться заходи з інформування громадськості, державних органів щодо запровадження зазначеного пілотного проекту, зокрема:
7 липня проведено інформаційну кампанію у соцмережі «Фейсбук»;
13 липня тема виконання місцевими центрами нової функції поряд з іншими висвітлена у телевізійній програмі «Це Вас хвилює» Миколаївської обласної телерадіокомпанії;
проводиться інформування райдержадміністрацій про виконання місцевими центрами зазначеної функції.

На даний час місцеві центри з надання БВПД Миколаївської області готові консультувати громадян з питань прийому-видачі документів, пов’язаних з реєстрацією громадських формувань.

Перший миколаївський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: вул. Образцова 4А/2, м. Миколаїв, 54020, телефони: (0512)472090, (073)4046882; (099)6070787; (067)4827183; е-mail: mykolaiv1.mykolaiv@legalaid.gov.ua. Юрисдикція Першого миколаївського місцевого центру з надання БВПД: Березанський, Миколаївський, Новоодеський, Очаківський, місто Очаків, та Заводський і Центральний райони міста Миколаєва.

Другий миколаївський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: вул. Космонавтів 61, м. Миколаїв, 54056, телефони: (0512)445460,  (0512)445461; е-mail: mykolaiv2.mykolaiv@legalaid.gov.ua. Юрисдикція Другого миколаївського місцевого центру з надання БВПД: Баштанський, Березнегуватський, Жовтневий, Казанківський, Новобузький, Снігурівський райони, Інгульський та Корабельний райони міста Миколаєва.

Вознесенський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: вул. Київська 26-А, м. Вознесенськ,  56501, телефон: (05134)32514, е-mail: voznesensk.mykolaiv@legalaid.gov.ua  Юрисдикція Вознесенського місцевого центру з надання БВПД: Арбузинський, Братський, Веселинівський, Вознесенський, Врадіївський, Доманівський, Єланецький, Кривоозерський, Первомайський райони, міста Вознесенськ, Первомайськ та Южноукраїнськ.

З текстом Наказу Міністерства юстиції України «Про запровадження пiлотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань» від 17 червня 2016 року №1717/5 можна ознайомитись за посиланням:   https://legalaid.gov.ua/images/legislation/nakaz_minjust_17175.pdf.