назад

Глухівчан консультували з правових питань та інформували про нововведення від Мін’юсту

160718 21Працівники Шосткинського місцевого центру здійснили робочий виїзд до міста Глухів та провели ряд заходів, які сприятимуть розширенню доступу до безоплатної правової допомоги населення віддалених районів. 

 

Мобільна група у складі начальника відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольги Правосуд та начальника відділу попередньої роботи з клієнтами Катерини Мірошниченко 14 липня 2016 року здійснила робочий виїзд до Глухова.

 

Спочатку відбулися зустрічі з працівниками Глухівської центральної районної бібліотеки та представниками ЗМІ. Зокрема з редактором газети «Глухівщина» Тетяною Муковоз домовлено про розміщення інформації  щодо запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань. Також працівники центру побували у Глухівській студії місцевого мовлення «Радіо Глухів», де Ольга Правосуд виступила в ефірі радіостанції та розповіла про роботу дистанційного пункту, відкриття бюро в Глухові та нововведення від Мін’юсту.

 

Відповідно до плану заходів з 10 до 12 години у приміщенні Глухівської районної ради відбувся прийом громадян. Катерина Мірошниченко надала консультації та роз’яснення щодо оформлення земельної ділянки, що дісталася після успадкування, оформлення спадкового майна відповідно до закону та за заповітом тощо.

  

У рамках розширення партнерських відносин та проведення інформаційної кампанії серед населення Ольга Правосуд провела робочі зустрічі з заступником голови Глухівської районної ради Галиною Стороженко, керівником апарату Глухівської районної ради Іриною Терещенко, керівником апарату Глухівської районної державної адміністрації Оленою Харченко, працівниками Глухівської міської ради та центру надання адміністративних послуг Глухівської міської ради.

160718 22

Під час зустрічей говорили про забезпечення спрощення доступу громадян Глухова та Глухівського району до безоплатної правової допомоги та поширення інформації серед населення щодо відкриття бюро правової допомоги з 1 вересня та основні напрямки його діяльності. Також мова йшла  про зміни у сфері державної реєстрації, зокрема зазначено, що Шосткинський місцевий центр з надання БВПД здійснюватиме функцію прийняття та видачі документів щодо державної реєстрації громадських формувань. З керівниками державної влади домовлено про розміщення інформації щодо запровадження пілотного проекту у сфері державної реєстрації громадських формувань на офіційних сайтах Глухівської районної державної адміністрації, районної та міської ради. Оголошення також були розміщені в адміністративних приміщеннях органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

160718 23

Ольга Правосуд та Катерина Мірошниченко провели вуличне інформування на вулицях Глухова. Працівники центру розповсюджували інформаційні буклети та розповідали громадянам про систему безоплатної правової допомоги, порядок отримання послуг адвоката за рахунок держави, відкриття бюро правової допомоги у м. Глухів.