назад
11.04.16

На підтримку Віталія Каська

1460321982-9963Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» висловлює стурбованість ситуацією, яка склалась навколо їх колеги, адвоката Віталія Каська. 

ГО «Всеукраїнське об’єднання адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу» підготувала лист, в якому висловлює свою позицію щодо останніх подій, які склалися навколо Віталія Каська.

Текст листа на підтримку Віталія Каська:

 

“Впродовж трьох років, починаючи з 2013 року, ми мали можливість спілкуватись с Віталієм як з експертом, який залучався до заходів з підвищення кваліфікації адвокатів, які надають безоплатну правову допомогу, а також як з колегою-адвокатом під час подій на Майдані у січні-лютому 2014 року. Віталій брав активну участь у захисті осіб, затриманих під час Революції Гідності, надавав правову допомогу pro bono потерпілим від незаконних дій тодішньої влади.

У своїх виступах перед адвокатами-тренерами він завжди наголошував на необхідності дотримання принципів верховенства права та захисту демократичних цінностей.

В адвокатів викликала пошану принципова позиція Віталія Каська, яка унеможливила його подальшу роботу в прокуратурі у період президентства Віктора Януковича.

Ми з радістю сприйняли звістку про повернення Віталія до прокуратури саме в період її активного реформування, оскільки ми переконані, що він був і залишається взірцем представника нової прокуратури – молодого освіченого, шанобливого до потреб людей професіонала своєї справи. Саме таким повинен бути справжній представник державного обвинувачення: обізнаний, чесний, відкритий, принциповий.

Лекції та презентації Віталія, з якими ми мали нагоду ознайомитись під час тренінгів з підвищення кваліфікації адвокатів, найкраще відображають його громадянську позицію, знання Закону та погляди на роль сторін в кримінальному судочинстві.

Саме на його поглядах на Європейську конвенцію захисту прав людини та основоположних свобод, його аналізі рішень Європейського суду з прав людини, виросла команда справжніх адвокатів, які самовіддано та ґрунтовно захищають права людини в кримінальному процесі.

15 лютого 2016 року Генеральна прокуратура України задовольнила заяву заступника Генерального прокурора України Віталія Каська про відставку, яка, на наш погляд, була подана ним у зв’язку з безпрецедентним тиском з боку «старої гвардії» Генеральної прокуратури України.

Вважаємо останні події, що склалися навколо Віталія Каська, тиском на нього як на адвоката і людину, а також тиском на адвокатську спільноту в цілому. Готові надати колезі допомогу та захист, сприяти прозорому та відкритому розслідуванню всіх обставин, пов’язаних з ситуацією навколо нього.

Віталію, тримайтеся! Ми вважаємо Вас виключно чесною, порядною людиною, достойною поваги”.

 

Голова правління                                                     Вікторія Мітько

 

Голова наглядової ради                                         Ігор Свєтлічний

 

Фото: pravda.com.ua


Приєднуйтесь до сторінок Координаційного центру з надання правової допомоги у соціальних мережах:

Facebook Facebook YouTube YouTube Google Google+  тTwitter