назад

На Полтавщині проходить другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги

DSC 0271

10-11 січня 2018 року у приміщенні Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області проходить другий етап конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Оцінювання адвокатів проводять члени конкурсної комісії, сформованої з представників головного територіального управління юстиції, адвокатури, суддів, заступника директора Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету ім. Я. Мудрого, центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Голова комісії – директор Регіонального центру Олександр Черчатий.

Всього для участі у конкурсі подали документи 93 адвокати. За результатами першого етапу конкурсу, який відбувся у Полтаві 29 грудня, прийнято рішення допустити до участі у другому етапі 81 адвоката з Полтавщини.DSC 0263

Другий етап конкурсу проходить шляхом індивідуальних співбесід адвокатів із конкурсною комісією. Адвокатів оцінюють за критеріями мотивації до надання безоплатної правової допомоги, комунікабельності, емоційної врівноваженості, вмінню представити приклади надання правової допомоги.DSC 0261

Адвокати, які пройдуть конкурс, залучатимуться до надання безоплатної вторинної правової допомоги на постійній основі за контрактом або на тимчасовій основі на підставі договору відповідно до Порядку і умов укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджених постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Додатково повідомляємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Полтавській області працює за адресою: м. Полтава, вул. Європейська (Фрунзе), 37/40.

Цілодобово функціонує єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103. Дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України безкоштовні.

 

_________________________________________

Переглянути Порядок і умови проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений постановою КМУ від 28 грудня 2011 р. № 1362 (у редакції постанови КМУ від 9 серпня 2017 р. № 575).

Переглянути Порядок і умови укладення контрактів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на постійній основі, та договорів з адвокатами, які надають безоплатну вторинну правову допомогу на тимчасовій основі, затверджені постановою КМУ від 11.01.2012 № 8.

Переглянути наказ Мін’юсту від 13.11.2017 № 4300/7 «Про проведення конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги».

Переглянути Порядок оцінювання адвокатів за результатами конкурсу з відбору адвокатів, які залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги, затверджений наказом Мін’юсту від 13.11.2017 № 3552/5.