назад

На Прикарпатті говорили про проблеми розвитку кримінального права та процесу

18 грудня 2017 року в залі Університету права імені Короля Данила відбувсяVI Всеукраїнський науково-практичний семінар «Теоретичні та практичні проблеми розвитку кримінального права і процесу». Учасниками стали представники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області, Управління патрульної поліції у м. Івано-Франкіську, науковці та студенти вузу, громадські діячі.

Метою семінару є обговорення і пошук шляхів вирішення актуальних проблем кримінального права та процесу обмін науковими здобутками і вироблення рекомендацій щодо вдосконалення кримінального, кримінально-процесуального, кримінально-виконавчого законодавства.

2

Учасників заходу привітали проректор з наукової роботи Олександр Острогляд, завідувач кафедри кримінального права і процесу Ігор Огерук Університету права імені Короля Данила та побажали плідної роботи.

3

Експертами на науково-практичному семінарі виступили: директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Михайло Євчук, його заступник Володимир Ковальчук, адвокат, представник Громадської приймальні Української Гельсінської спілки з прав людини в Івано-Франківській області Юрій Вацик, професор кафедри кримінального права і процесу Університету права імені Короля Данила Михайло Лотоцький, начальник відділу зв’язків з громадськістю Христина Максимчак та старший інспектор з особливих доручень Таміла Кульпа Управління патрульної поліції в м. Івано-Франківську.

4

5

Під час семінару обговорювались рішення Європейського Суду з прав людини та їх роль в розвитку кримінального та кримінального процесуального законодавства.

6

Директору Регіонального центру з надання БВПД в Івано-Франківській області Михайлу Євчуку та його заступнику Володимиру Ковальчуку вручили сертифікати як учасникам науково-практичного семінару.

7

8

9

Довідково:

Європейський Суд з прав людини – міжнародний судовий орган, юрисдикція якого поширюється на всі держави-члени Ради Європи, що ратифікували Конвенцію про захист прав людини і основоположних свобод, і включає всі питання, які стосуються тлумачення і застосування конвенції, включаючи міждержавні справи і скарги окремих осіб.

До складу Суду входять 47 суддів, по одному від кожної держави-члена.

Суд розглядає справи:

– по першій інстанції, подані на інститути Союзу фізичними та юридичними особами;

– позови, пов’язані з порушеннями юридичними, приватними особами та державами-учасниками рішень і директив Союзу.


Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Івано-Франківській області працює за адресою:

вул. Грюнвальдська, 8, м. Івано-Франківськ.

Телефон: (034) 255-61-13,

Е-mail:   office.frankivsk@legalaid.gov.ua.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів у межах України)