назад

f1Найвищою цінністю будь – якої держави є людина, її життя і здоров’я, честь, і гідність, недоторканність та безпека.

       7 грудня 2017 року головний спеціаліст відділу «Приазовське бюро правової допомоги» Мелітопольського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юлією Стефанковою у Приазовській центральній районній бібліотеці  спільно з бібліотекарем Ніною Горбатко, інспектором з ювенальної превенції сектору ювенальної превенції Приазовського ВП Мелітопольського ВП ГУНП України в Запорізькій області Денисом Ланяком, головним спеціалістом служби у справах дітей Приазовської районної державної адміністрації Інною Дрібноход та інспектором Приазовського районного відділу з питань пробації Південно – Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції Наталією Убійконь в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства»  для учнів 9-11 класів Приазовської середньої школи №2 провели правопросвітницький захід «Твоє майбутнє у твоїх руках», під час якого обговорили з учнями питання толерантності у підлітковому середовищі, проблему правопорушень серед неповнолітніх та відповідальність за їх скоєння.f2

       Юлія Стефанкова розповіла про основні права та обов’язки дитини. Наголосила, що дитиною є кожна людська істота до досягнення 18-річного віку. Приділила увагу тому, що всі діти, народжені у шлюбі або поза шлюбом, повинні користуватися однаковим соціальним захистом. Народившись, дитина отримує право на громадянство, має право жити і виховуватися у сім’ї, знати своїх батьків, отримувати від них захист своїх прав і законних інтересів. На ім’я дитини може бути відкрито рахунок у банку.

       У вигляді гри дорослі з дітьми розбирали види насилля: фізичне, психологічне, сексуальне та економічне. Детально було зупинено на соціальних наслідках жорстокого поводження з дітьми. 

         До уваги запрошених було представлено відеофільм про життя дітей, які оступились та знаходяться в місцях позбавлення волі, який викликав багато питань у школярів.

        Захід пройшов цікаво, змістовно і, головне, засвідчив небайдужість нашої молоді до питань правової обізнаності, формування правової свідомості і правомірної поведінки.

За безоплатною правовою допомогоююридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтеся: 

Мелітопольський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги 

  • адреса: м. Мелітополь, вул. Вакуленчука 99.
  • телефони: (0619) 43-00-58; (0619) 43-00-59, (096) 523-98-55  

Приазовське бюро правової допомоги

  • адреса: смт Приазовське, вул. Горького,70
  • телефон: (06133)2-43-15