назад

Проведено правоосвітній тематичний захід для студентів економічного коледжу

    08 грудня 2017 року в рамках проведення Всеукраїнського тижня права директор Віктор Кіккас та працівники Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Київській області разом із представником Ірпінського бюро правової допомоги Вишневського місцевого центру провели тематичний захід правоосвітнього характеру для студентів Ірпінського економічного коледжу.
    Захід проходив у формі диспуту-лекції за темами: “Адміністративна та кримінальна відповідальність за незаконний обіг наркотиків” та “Право неповнолітніх на працю. Прийняття на роботу і припинення трудових відносин”.

    Під час бесіди зі студентами Ольга Кузьомко – заступник начальника відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Регіонального центру з надання БВПД розповіла про проблеми наркозалежності серед молоді, статистику затримань, відповідальність, яка передбачена законодавством за вживання та розповсюдження наркотиків, про небезпеку втягування до розповсюдження наркотиків підростаючого покоління.

    Анастасія Жовніренко – головний спеціаліст Ірпінського бюро правової допомоги зі студентською молоддю говорила про проблемні питання реалізації трудових прав осіб, які поєднують навчання з трудовою діяльністю, правові можливості легального працевлаштування студентів денної форми навчання, відповідальність за порушення трудового законодавства тощо.

    Окрім того, під час заходу студентів коледжу познайомили з ходом реалізації проекту «Я маю право» та надали буклети з відповідною тематикою.