назад

На Регіональному Форумі розповідаємо про можливості системи безоплатної правової допомоги Полтавщини для внутрішньопереміщених осіб

Безоплатна правова допомога бере активну участь в допомозі внутрішньо переміщеним особам в реалізації прав на соціальний захист, пенсійне забезпечення, спадщину, а також майнових прав.

Відповідно до закону України «Про безоплатну правову допомогу» дана категорія громадян має право на всі без виключення правові послуги.

Про можливості системи безоплатної правової допомоги та доступність  послуг, які надаються внутрішньо переміщеним особам, як суб’єктам права на безоплатну правову допомогу Полтавським місцевим центром та безпосередньо Бюро правової допомоги розповіла завідувачка Полтавського бюро правової допомоги Ірина Коряк під час участі у Регіональному Форумі  в рамках Проекту “Дружні громади: комплексні послуги. Адаптація ВПО, що перебувають в Полтавській області до нових умов життя”

 «Питання надання правової  підтримки  внутрішньопереміщеним особам є одним із ключових у роботі фахівців системи БПД Полтавщини. З цією метою ми консультуємо  громадян  у місцях компактного  їх розміщення. Також ми працюємо у напрямі надання правової інформації внутрішньопереміщеним особам як під час проведення правопросвітницьких заходів, так і шляхом надання роз’яснень норм чинного законодавства у засобах інформації та у соціальних мережах» – повідомила під час виступу Ірина Коряк.

Форум пройшов за участі представників місцевої влади, громадських організацій та активістів, що у своїй роботі безпосередньо взаємодіють з внутрішньо переміщеними особами.

Тож продовжуємо разом допомагати та підтримувати тих, хто найбільше потребує нашої допомоги та дружньої підтримки.

Варто нагадати, що за правовою допомогою Ви можете звернутися до Полтавського бюро правової допомоги № 3 за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, буд. 2.

Також функціонує єдиний телефонний номер системи правової допомоги – 0 800 213 103 (дзвінки зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України.