назад

Синергія зусиль при наданні правової допомоги ВПО – на Сумщині підписаний меморандум

Зміни, пов’язані із повномасштабним вторгнення торкнулися усіх сфер життя. Минулорічні показники звернень за вторинною правовою допомогою теж зазнали змін, зокрема,  збільшився відсоток внутрішньо переміщених осіб, які отримали вторинну правову допомогу.

Враховуючи збільшення актуальності проблематики, пов’язаної із отриманням правничих послуг внутрішньо переміщеними особами, днями очільниця Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області спільно із представниками благодійної організації «Благодійний Фонд «Право на Захист» підписали меморандум про співпрацю.

“Консолідація зусиль сторін, спрямованих на співпрацю заради реалізації внутрішньо переміщеними особами та особами, які постраждали внаслідок військового конфлікту або окупації, права на якісну безоплатну правову допомогу, а також  забезпечення доступу до правосуддя, у м. Суми  та Сумської області – є основною метою цього меморандуму”, – акцентувала директорка Регіонального центру з надання БВПД у Сумській області Олена Демченко.

У рамках меморандуму про співпрацю та в межах наявних ресурсів сторони взяли на себе наступні зобов’язання щодо:

  • організації та проведення спільних заходів спрямованих на інформування внутрішньо переміщених осіб, а також задля обговорення питань, пов’язаних із реалізацією заходів у межах співпраці(робочі зустрічі, наради тощо);
  • підготовки методичних рекомендацій та інших інформаційних матеріалів, необхідних для спільної роботи;
  • розробки та реалізації спільних проєктів, участі у реалізації місцевих ініціатив з питань, що відповідають меті меморандуму про співпрацю;
  • визначають контактних осіб для проведення консультацій і розроблення пропозицій щодо спільної реалізації завдань та заходів.

Благодійний фонд «Право на захист» є одним із лідерів правозахисного руху в Україні, має потужні позиції у сфері захисту прав  внутрішньо переміщених осіб, біженців та осіб без громадянства. 

“Фонд готовий докладати додаткових зусиль для об´єднання зусиль усіх сторін, а також посилення спроможності для досягнення спільної мети – безпечного та гідного життя в Україні”, – під час зустрічі акцентувала представниця благодійної організації «Благодійний Фонд «Право на Захист» Оксана Колесова.