назад

На Рівненщині триває акція «Принеси україномовну книгу»

В рамках акції «Принеси україномовну книгу» книжковий фонд Рівненської обласної бібліотеки для дітей поповнено десятками примірників україномовної літератури. Традиційно до збору книг долучились фахівці центрів та бюро правової допомоги краю.

Акцію «Принеси україномовну книгу» місяць тому було ініційовано волонтерами БПД Ліаною Диновською та Іванною Голуб. Тоді за декілька тижнів спільними зусиллями вдалось зібрати більше трьохсот примірників художньої та навчально-пізнавальної літератури, які були передані до Рівненському центру соціально-психологічної допомоги Рівненської обласної ради. Цього ж разу літературу зібрали для Рівненської обласної дитячої бібліотеки.

«Мені приємно, що волонтери БПД активні і поза межами нашого проєкту, долучаючи систему безоплатної правової допомоги до багатьох цікавих ініціатив, однією з яких і є акція «Принеси україномовну книгу». В майбутньому до збору україномовної літератури ми плануємо долучити також адвокатів, які співпрацюють з центрами БВПД»,- зазначив директор Регіонального центру з надання БВПД у Рівненській області Василь Овдіюк.

На Рівненщині знайшли прихисток десятки тисяч внутрішньо переміщених осіб. За словами представниці дитячої обласної бібліотеки – працівники книгозбірні активно працюють над розширенням бібліотечного фонду аби забезпечувати потреби відвідувачів.

«Зараз є неабиякий попит на україномовну літературу, особливо серед внутрішньо переміщених осіб. Адже дедалі менше людей воліють і надалі використовувати мову країни-агресора навіть в побуті та хочуть краще оволодіти нашою солов’їною, в тому числі і через друковане слово. Тому, я дуже вдячна за таку ініціативу, адже нам потрібно постійно поповнювати бібліотечний фонд аби задовольняти зростаючий попит», – розповіла завідувач відділу обслуговування дітей дошкільного та молодшого шкільного віку Рівненської обласної бібліотеки для дітей Ірина Ворон.

Акція «Принеси україномовну книгу» – безтермінова. Волонтери БПД постійно вивчають потребу різних закладів та організацій в літературі, залучають до збору книг партнерів аби спільними зусиллями розповсюджувати друковане слово серед громадян.