назад

На семінарі для працівників юридичних служб говорили про порядок звернення до Європейського суду з прав людини

ShM 2016 12 08   SEMINAR  EVROPEJSKI SUDПро  структуру,  компетенцію Європейського суду, порядок подання заяв йшла мова   під час семінару для працівників юридичних служб йшла мова під час семінару для юридичних служб

8 грудня рамках проведення « Всеукраїнського тижня права»  на базі Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правої допомоги відбувся семінар для працівників юридичних служб   державних підприємств, установ, організацій, територіальних органів міністерств, інших  центральних органів виконавчої влади,  структурних підрозділів місцевої державної адміністрації м. Шостка та Шоскинського району на тему: «Порядок звернення до Європейського суду з прав людини».

Відкривши семінар,  начальник відділу представництва Шосткинського МЦ Наталія ОЛІЙНИК повідомила, що Європейський суд з прав людини— одна з інституцій Ради Європи, створена 21 січня 1959 року для контролю за дотриманням прав і свобод людини та громадянина, закріплених в Європейській конвенції з прав людини, ратифікованої 1953 року та  зазначила функції, склад та повноваження суду.

«Кожен має право після використання всіх національних засобів правового захисту звертатися за захистом своїх прав і свобод до відповідних міжнародних судових установ чи до відповідних органів міжнародних судових установ чи до відповідних органів міжнародних організацій, членом або учасником яких є Україна»,– доповіла Наталія ОЛІЙНИК.

Ольга  ПРАВОСУД,  інтегратор центру розповіла присутнім про категорії суб’єктів звернення до Європейского суду з прав людини,  порядок подання заяв та скарг.

 

Після завершення семінару працівники юридичних служб та працівники місцевого центру обмінювалися думками, висловлювали свої пропозиції