назад

На семінарі-нараді для голів та секретарів сільських, селищних рад Глухівського району говорили про нові оберти розвитку системи безоплатної правової допомоги

Про основні моменти реформування системи безоплатної правової допомоги, зокрема про відкриття бюро правової допомоги, йшлося під час семінару-наради для голів та секретарів сільських рад Глухівського району. 

17 серпня на базі Глухівської районної державної адміністрації відбувся семінар-нарада для посадових осіб сільських, селищних рад Глухівської району за участю голови Глухівської районної ради Олексія Ткаченка, директора Шосткинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги (БВПД) Миколи Гудіми та новопризначених працівників Глухівського бюро правої допомоги.

Микола Гудіма продемонстрував презентацію системи надання БВПД та охарактеризував діяльність Шосткинського місцевого центру, динаміку якості надання безоплатної правової  допомоги адвокатами, співпрацю з засобами масової інформації.

Також керівник центру розповів про першочергові кроки з організації роботи бюро, місце бюро в системі безоплатної правової допомоги, їх важливість для громадян та основні завдання, які стоятимуть перед працівниками бюро.

«Діяльність бюро правової допомоги буде спрямована на декілька цілей: підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст; сприянню досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів і зменшенню навантаження на судову систему; посиленню правової спроможності та правових можливостей територіальних громад», – підсумував директор місцевого центру Микола Гудіма.

У ході семінару присутнім було представлено новопризначених працівників Глухівського бюро правової допомоги, які розпочнуть роботу з 1 вересня поточного року, за адресою: м. Глухів, вул. Шевченка, 4.