назад

На Старокостянтинівщині говорили про права дітей

markiv1     Розповісти дітям про їхні права та обов’язки – таку мету поставили перед собою юристи Теофіпольського й Красилівського бюро правової допомоги Оксана Біла та Ігор Мудь, організовуючи заходи для школярів.

     Захід на тему: «Мої права та обов’язки» відбувся 3 жовтня на базі Новоставецької ЗОШ І-ІІІ ст., що в Теофіпольському районі. З дітьми спілкувалися начальниця Теофіпольського бюро правової допомоги Оксана Біла, головний спеціаліст бюро Алла Казюк таначальниця районного відділу ДРАЦСу Ольга Архіпович. Цього ж дня в приміщенні читальної зали бібліотеки Красилівської міської ради заступник начальника Красилівського бюро правової допомоги Ігор Мудь провів годину правових знань на тему: «Мої права – моє життя».

markivmud1

     Під час обох зустрічей юристи наголосили школярам, що права дітей та їхні обов’язки визначені на державному рівні – в Конституції України, Сімейному та Цивільному кодексах України, в Законі України «Про охорону дитинства» та інших законодавчих актах. Наводили приклади відповідальності за вчинення правопорушень, аналізували різні життєві ситуації в правовому полі.

     У Новоставцях обговорили також питання булінгу в школі та домовились з директоркою школи про подальшу співпрацю. А в Красилові йшлося про захист своїх прав через систему безоплатної правової допомоги та про загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!».

     Школярі отримали буклети «Твої права – твій захист» та «Зупинимо булінг разом!».

  *   *   *

Старокостянтинівський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги

(м. Старокостянтинів, вул. Миру, 1/2, 1 поверх, тел. (03854) 4-54-75)

Красилівське бюро правової допомоги — м. Красилів, вул. Театральна, 1, тел. (03855) 4-26-60, 4-27-70.

Теофіпольське бюро правової допомоги — смт Теофіполь, вул. Б. Хмельницького, 9, тел. (03844) 3-16-84, 3-09-05.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги — 0-800-213103.