назад
05.10.18

У Києві відбувся інформаційно-просвітницький захід «Правова абетка» для людей з інвалідністю

IMG 20181005 1302035 жовтня 2018 року у Київському міському Палаці ветеранів відбувся інформаційно-просвітницький захід «Правова абетка», який мав на меті підвищити знання людей з інвалідністю про свої права та механізми їх реалізації і був організований Київським міським Центром соціальної, професійної та трудової реабілітації людей з інвалідністю за підтримки Четвертого київського місцевого центру.

У свою чергу, фахівці Центру мали виступ з теми: «Спеціальні заходи щодо протидії домашньому насильству над людьми з інвалідністю». Зокрема, співробітники Центру роз’яснювали права потерпілих від домашнього насильства, особливостей застосування термінового заборонного припису та обмежувального припису, особливостей судового захисту такої категорії громадян, а також поінформували про реалізацію Національного правопросвітницького проекту «Я маю право!».

IMG 20181005 121041 копия

Також на заході були представники громадської організації «Трудові ініціативи», Департаменту соціальної політики Київської міської державної адміністрації, Головного територіального управління юстиції в м. Києві, Національної поліції України, які розповідали присутнім про соціальні права та пільги, визначені законодавством, для людей з інвалідністю.