назад

На «Університеті громадської активності» презентували систему БПД

1

Сьогодні, 29 вересня, у Рівному відбувся тренінг соціального проекту «Університет громадської активності».


На захід був запрошений і директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Василь Овдіюк, який розповів присутнім про діяльність системи надання БВПД Рівненщини.



Зокрема, Василь Овдіюк презентував систему безоплатної правової допомоги, зазначивши, що спочатку діяльності системи працювали тільки обласні центри з надання БВПД, які надавали допомогу у кримінальних провадженнях. З 1 липня 2016 розочали свою роботу місцеві центри, які працюють у цивільних та адміністративних справах.


2


Далі директор Регіонального центру проінформував присутніх про новий етап забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, який полягає у відкритті з 1 вересня бюро правової допомоги, які розпочали свою роботу у районних центрах України та Рівненщини зокрема.


3


Захід організований громадською організацією «Антикорупційний моніторинг» спільно з Рівненською ОДА та громадянською ініціативою «Відповідальна громада». Загалом до участі в навчанні зголосилося 40 учасників, серед яких ‒ лідери та учасники громадських організацій, ветерани АТО, активісти місцевих волонтерських об’єднань та ініціатив.


4