назад
22.08.16

На Вінниччині обговорили напрямки діяльності бюро правової допомоги, що розпочнуть свою роботу з 1 вересня

19.08.2016 kruglyi stil ODA119 серпня  у Вінниці, в приміщенні прес-центру ОДА, відбувся круглий стіл щодо відкриття у області 26 бюро правової допомоги. Захід був організований Регіональним центром з надання безоплатної правової допомоги у Вінницькій області.

У роботі круглого столу взяли участь представники системи БПД  Світлана Маліновська, директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Вінницькій області та Лариса Пікановська, директор Вінницького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Присутніми також були громадські активісти, котрі були членами комісії з відбору кандидатів на посади керівників бюро правової допомоги – Юрій Зиков, голова ГО «Спільна справа»; Анатолій Загляда, голова громадської організації «Полум’я надії»; Євген Козлов, голова громадської організації «Консультаційно-інформаційний центр для сім’ї, дітей та молоді»; Олександр Кожуховський заступник голови громадської організації «Філософія Серця». Захід був організований Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області.19.08.2016 kruglyi stil ODA2

Світлана Маліновська  наголосила, що за своїм статусом бюро правової допомоги є структурними підрозділами 4-х місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, що вже функціонують в області. Повне ресурсне забезпечення бюро здійснюється за рахунок частини ресурсів, зекономлених в результаті ліквідації управлінь юстиції районного та міського рівня без необхідності виділення додаткових ресурсів з державного бюджету. За своїм складом бюро є децентралізованим пулом юристів-практиків, які надають безкоштовні правові консультації.

У ході дискусії спікери зазначили, що основними напрямками діяльності правових бюро, які розпочнуть працювати з 1 вересня, є активне правопросвітництво на рівні кожної територіальної громади, забезпечення доступу до вторинної правової допомоги,  електронних сервісів Міністерства Юстиції України, а також надання безоплатної первинної правової допомоги – правової інформації та консультацій.

У Вінницькій області громадяни, які потребують безоплатної вторинної правової допомоги можуть звертатися до місцевих центрів за такими адресами:

м. Вінниця – вул. Порика, 29;
м. Гайсин – 2-й провулок Кропоткіна, 2;
м. Козятин – пров. Кондрацького, 1а;
смт. Томашпіль – пл. Тараса Шевченка, 6.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0 800 213 103 (цілодобово та безкоштовно з мобільних і стаціонарних телефонів у межах України).