назад
15.08.17

На Вінниччині почали діяти «мобільні точки доступу» до системи безоплатної правової допомоги

uvagaЗ метою захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю, швидкого та ефективного реагування на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення їх майна та оперативного надання безоплатної правової допомоги у Вінницькій області створені «мобільні точки доступу» до системи безоплатної правової допомоги.

Створення таких точок доступу ініціював Міністр юстиції України Павло Петренко. Також, при обласних державних адміністраціях створено оперативний штаб із залученням представників територіальних органів Мін’юсту, МВС, прокуратури (за їх згодою), Держгеокадастру та відповідних місцевих аграрних асоціацій.

Протягом серпня та вересня 2017 року мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги будуть функціонувати згідно графіку у сільських радах Вінниччини. Його роботу забезпечуватиме мобільна група консультування, що складається з представників системи безоплатної правової допомоги та Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

Інформування населення буде включати питання захисту речових прав на землі сільськогосподарського призначення та попередження рейдерських захоплень земель. Особлива увага буде приділена запобіганню конфліктних ситуацій, які можуть мати місце при використанні земель сільськогосподарського призначення.

Детальніше ознайомитися з графіком проведення мобільних виїздів можна тут.

Адреси розташування центрів з надання БВПД:

Регіональний центр – м. Вінниця, вул. Пирогова, 82;

Вінницький місцевий центр – м. Вінниця, вул. Порика, 29;

Гайсинський місцевий центр – м. Гайсин, вул. Івана Франка, 28а;

Козятинський місцевий центр – м. Козятин, пров. Кондрацького, 1а;

Томашпільський місцевий центр – смт Томашпіль, пл. Тараса Шевченка, 6.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106