назад

Комунікативні заходи Зіньківського бюро правової допомоги

Zinkiv Centr zaniat seminar 14.08.2017

З метою підвищення рівня обізнаності громадян в галузі трудового права 14 серпня 2017 року начальник Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко провів семінар на тему: «Моє право на відпустку» для осіб, які перебувають на обліку в Зіньківському районному центрі зайнятості.

Сергій Корнійко охарактеризував присутнім норми чинного законодавства, які регулюють право працівників на відпустки. Відповідно до положень Закону України «Про відпустки» право на відпустки мають громадяни України, які перебувають у трудових відносинах з підприємствами, установами, організаціями незалежно від форм власності, виду діяльності та галузевої належності, а також працюють за трудовим договором у фізичної особи. Законом установлюються такі види відпусток:  щорічні відпустки (основна відпустка, додаткова відпустка за роботу із шкідливими та важкими умовами праці, додаткова відпустка за особливий характер праці, інші додаткові відпустки, передбачені законодавством); додаткові відпустки у зв’язку з навчанням; творча відпустка;  соціальні відпустки (відпустка у зв’язку з вагітністю та пологами, відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, відпустка у зв’язку з усиновленням дитини, додаткова відпустка працівникам, які мають дітей або повнолітню дитину – інваліда з дитинства підгрупи А I групи); відпустки без збереження заробітної плати.

Фахівець бюро також детально роз’яснив присутнім порядок оплати різних видів відпусток та їх тривалість.

По завершенню заходу всі учасники отримали буклети з інформацією про систему безоплатної правової допомоги в Україні та інформаційні матеріали стосовно послуг, які можна отримати в Зіньківському бюро правової допомоги.

         14 серпня 2017 року керівник Зіньківського бюро правової допомоги Сергій Корнійко провів робочу зустріч з головою Удовиченківської сільської ради Михайлом Силкою.

В рамках зустрічі обговорили актуальні питання, з якими мешканці села найчастіше звертаються до органу місцевого самоврядування.Сергій Корнійко наголосив на важливості посилення правової спроможності громад, як запоруки формування у населення навичок захисту своїх законних інтересів шляхом використання правових інструментів, які забезпечує держава.  

Результатом зустрічі стала домовленість щодо сприяння громадянам в доступі до безоплатної правової допомоги та організації масових правопросвітницьких заходів для жителів села.

         Реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу та скористатися доступом до електронних сервісів Міністерства юстиції України громадяни можуть, звернувшись до Зіньківського бюро правової допомоги за адресою: м. Зіньків, вул. Воздвиженська, 64, тел.: 3-34-74, 0-800-213-103 (гаряча лінія, безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів).