назад
18.05.17

На Вінниччині продовжуються правопросвітницькі лекції для засуджених осіб

17.05 1Учора, 17 травня 2017 року, керівники Регіонального та Вінницького місцевого центру з надання БВПД відвідали Вінницьку установу виконання покарань №1, де тримаються особи, засуджені до довічного позбавлення волі. 10 громадян отримали консультації з сімейного, житлового, трудового та кримінального права.

У рамках домовленостей з керівником Центрально-Західного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України Василем Дремлюгою, Регіональний центр з надання БВПД проводить курс роз’яснювальних лекцій та виїзні прийоми в установах виконання покарань.

17 травня 2017 року відбулося чергове консультування засуджених осіб керівником Регіонального центру надання БВПД у Вінницькій області Мариною Лукіянової спільно з директором Вінницького місцевого центру Ларисою Пікановською. Під час виїзного прийому громадянам надавалися консультації щодо позбавлення батьківських прав та можливості переведення засудженого в іншу установу відбування покарання за місцем проживанням батьків. Були роз’яснені питання, пов’язані із оскарженням вироку, визнанням доказів недопустимими та порядком перегляду вироку за нововиявленими обставинами.17.05 3

З цікавим питанням звернувся чоловік, який просив йому допомогти зрозуміти порядок застосування пункту 7 статті 71 Житлового кодексу Української РСР. Відповідно до даної норми жиле приміщення зберігається за тимчасово відсутнім наймачем протягом усього часу відбування ним покарання, якщо в цьому будинку чи квартирі залишилися проживати інші члени сім’ї. Наразі Лариса Пікановська готує розгорнуту письмову консультацію з роз’ясненням порядку застосування статті 71 Житлового кодексу Української РСР.17.05 2

Були також звернення, що стосувалися «Закону Савченко», тобто Закону «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо удосконалення порядку зарахування судом строку попереднього ув’язнення у строк покарання», відповідно до якого, один день попереднього ув’язнення зараховується за два дні позбавлення волі при обчисленні судом строку покарання.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106