назад

На Володимирщині продовжується робота мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги

DSCN9876З метою консультування громадян у точках доступу до системи безоплатної правової допомоги, 19 вересня 2017 року група фахівців здійснила виїзд до Зимнівської об’єднаної територіальної громади Володимир-Волинського району.

Робоча група у складі начальника відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації її надавачів Регіонального центру з надання БВПД у Волинській області Ігоря Фоміна, директора Володимир-Волинського місцевого центру з надання БВПД Наталії Смолярчук, начальника Управління державної реєстрації ГТУЮ у Волинській області Ольги Семенюк та головного спеціаліста відділу розгляду звернень та забезпечення діяльності комісії з питань розгляду скарг у сфері державної реєстрації ГТУЮ Марії Місюк провела робочу зустріч з посадовими особами Зимнівської ОТГ.

DSCN9877
Присутнім розповіли про новації у сфері державної реєстрації, про діяльність оперативного штабу з питань захисту прав землевласників та представників аграрного бізнесу при Волинській обласній державній адміністрації, його склад, виявлені факти незаконного заволодіння земельними ділянками та вжиті заходи, а також про Всеукраїнський просвітницький проект «Я маю Право!» під гаслом «Знаю! Дію! Захищаю!», який був ініційований Міністерством юстиції України за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

Відвідувачів мобільної точки турбували питання недопущення подвійної реєстрації договорів оренди земельної ділянки, оформлення спадщини на пай, безкоштовної приватизації земельної ділянки для ведення особистого селянського господарства, припинення договору оренди на невитребувані земельні паї, механізму переходу права оренди на земельну ділянку в разі отримання права власності на об’єкт нерухомого майна, що знаходиться на ній, порядку оформлення земельних ділянок, порядку реєстрації договорів оренди земельних паїв сільською радою, стягнення орендної плати, укладення договорів оренди на земельні ділянки під будівлями.

Учасники робочої групи надали присутнім інформацію щодо захисту прав аграріїв від спроб рейдерських захоплень землі чи урожаю та розповіли про можливість оперативного отримання безоплатної правової допомоги. Звернули увагу на необхідність швидко та ефективно реагувати на будь-які незаконні дії стосовно протиправного захоплення земель та майна.

DSCN9883
На прикладі ситуації з ТзОВ «Луга», землею якого незаконно послуговується інше сільгосппідприємство, особлива увага була приділена запобіганню подібних конфліктів, які можуть мати місце при використанні земель сільськогосподарського призначення.

Довідково:
Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Волинській області знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Дубнівська, 36. Тел.: (0332) 78-79-96, 0673136658, 0504652436
E-mail: office.volyn@legalaid.lt.ua

Володимир-Волинський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Володимир-Волинський, вул. Устилузька, 19. Тел. (03342) 3-80-11
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213103