назад

Мобільні точки доступу у важкодоступних населених пунктах Буковини

2017 09 21V1Віддаленість від районного центру та важкодоступність гірських населених пунктів Путильщини зумовлює необхідність організації роботи мобільних точок доступу до безоплатної правової допомоги.

Так, 14 вересня, такі мобільні пункти працювали на базі сільської ради сіл Сергії та Яблуниця. Із місцевими жителями спілкувались головний спеціаліст Путильського бюро правової допомоги Світлана Карапка та начальник відділу Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Надія Досієвич. Вони роз’яснювали порядок вирішення окремих питань земельного, сімейного, житлового та спадкового права. Окрім того надавали консультації щодо права на державну соціальну допомогу та пенсійне забезпечення.

2017 09 21V2Найбільше мешканців сіл Сергії та Яблуниця цікавили питання оформлення договору купівлі-продажу земельної ділянки. Зокрема, як і де саме можна переоформити документи на земельну ділянку, що робити, якщо сусід самовільно користується земельною ділянкою, яка знаходиться у власності іншої особи. Також буковинці розпитували, як оформити державну соціальну допомогу на дитину і про пільги на лікарські препарати. На всі запитання фахівці Центру надали ґрунтовні відповіді та роз’яснення.

Чи не найбільше підтримки та допомоги також потребують буковинці похилого віку, з обмеженими фізичними можливостями та одинокі жителі області. Саме тому фахівці Вижницького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відвідують таких буковинців за місцем їх проживання чи перебування. Завдяки цьому жителі області, які потребують безоплатної правової допомоги, але не в змозі самостійно звернутися до Центру чи бюро правової допомоги, мають змогу її отримати.

Своїм правом на отримання безоплатної правової допомоги у вересні 2017 року скористалась жителька міста Вашківці. Начальник відділу Вижницького міського центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Юрій Колодченко спільно з фахівцем Вашківецької об’єднаної територіальної громади допоміг їй врегулювати земельне питання, а саме щодо встановлення меж земельної ділянки.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Вижницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, м. Вижниця, вул. Українська, 100Б, тел. (0 3730) 2-31-58.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Путильського бюро правової допомоги можна за адресою: Чернівецька область, Путильський район, смт. Путила, вул. Українська, 178. Телефон: (0 3738) 2-13-33.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).